Assalten per tercera vegada una farmàcia catalana i apallissen una treballadora

La pandèmia del coronavirus ha disparat els atracaments a aquest mena d'establiments

Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
La pandèmia del coronavirus ha disparat els atracaments a aquest mena d'establiments | Mossos d'Esquadra

El coronavirus ha convertit les farmàcies en diana perfecta pels lladres. Aquest dimarts han sortit a la llum noves imatges d'un violent assalt a una farmàcia de Barcelona. Els fets tenien lloc en concret el passat 10 de desembre, quan quatre individus entraven a robar a la Farmàcia Falcó Planas, situada al barri del Poble Sec de la ciutat comtal, concretament al carrer de l'Albereda.

En les imatges de les càmeres de seguretat d'aquell dia, difoses a Twitter, s'aprecia com quatre homes encaputxats i amb la cara perfectament amagada rere una mascareta entren a l'establiment i agredeixen una de les treballadores de la farmàcia, la que obre la porta al primer lladre, en no sospitar el que està a punt de passar. Es tracta, segons 'El Periódico' de la dona de la neteja, que decideix obrir la porta refiant-se que l'home que hi ha a l'altra banda és un client normal. L'establiment manté durant les tardes la porta tancada, obligant els clients a picar, per evitar precisament situacions com la que malauradament han viscut per tercera vegada en aquesta farmàcia de Barcelona.

Un cop el primer individu és a dins, els altres tres lladres entren corrents al local i acorralen la treballadora, l'amenacen amb un ganivet i acaben agredint-la, propinant-li dos cops de puny i violents cops amb un pal. Mentre un dels homes vigilava, els altres tres lladres aconseguien via lliure per endur-se la caixa registradora de la farmàcia. Els quatre homes, a més, van aconseguir marxar després de fer-se amb la caixa, segons avança 'El Caso'.

Tres atracaments en sis mesos a una mateixa farmàcia

I és que una de les coses que ha disparat la pandèmia del coronavirus ha estat, de fet, el nombre d'atracaments en farmàcies. Amb la crisi de la Covid han proliferat els assalts a aquesta mena d'establiments. Precisament la que ens ocupa, ha patit ja tres assalts, comptant el d'aquest passat 10 de desembre. Eva Falcó, la propietària de la farmàcia que precisament es trobava a la rerebotiga en el moment de l'atracament, tot i que els lladres no hi van arribar a entrar, ho ha explicat a 'Nius': és la tercera vegada que li entren a robar en menys de sis mesos.

Un cas similar es va donar també a Màlaga (Andalusia), just esclatar la pandèmia de Covid, al mes de març. En només deu dies, van assaltar tres vegades una mateixa farmàcia. Com en el cas de Barcelona, les càmeres de seguretat van captar l'individu assaltant que, després de robar, sortia corrent de l'establiment.

Ara els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuïc investiguen el tercer atracament a la farmàcia de Barcelona amb les imatges que les càmeres de seguretat han captat, tot i que, de moment, no hi ha detencions. Amb tot, la policia podria tenir ja identificats els autors de l'assalt, en el que sortia malparada en especial la treballadora que es trobava despatxant a la botiga, que rebia cops de puny i diversos cops de pal, a més d'endur-se un gran ensurt que, segurament, tardarà a oblidar.


Comentaris

envia el comentari