TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Un terratrèmol i nombroses rèpliques es fan notar al nord d'Espanya

L'epicentre s'ha registrat a l'Aragó
Imatge del terratrèmol en qüestió | IGN

 

Un terratrèmol de magnitud 4,1 en l'Escala de Richter s'ha registrat durant aquest matí al nord de l'estat. A primera hora d'aquest dimarts, 14 de febrer, s'ha notat un fort sotrac a la localitat aragonesa de Sopeira. cal assenyalar que el terratrèmol s'ha notat molt a causa de la seva gran magnitud,

 

El moviment sísmic, d'altra banda, ha tingut una gran incidència, ja que no és molt habitual un terratrèmol d'aquestes característiques a la península.

 

 

Una profunditat de 12 quilòmetres

Les xarxes socials —Twitter, sobretot— s'han fet molt de ressò del succés. Davant la inexistència inicial d'informacions al respecte, moltes persones han donat l'alarma argumentant que les seves cases estaven tremolant.  

 

El sisme esmentat, de fet, s'ha produït quan faltaven només quatre minuts per dos quarts de nou del matí, segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional. L'organització, a més, ha explicat que el moviment sísmic ha tingut una profunditat de 12 quilòmetres.


Una rèplica, just després

Ha estat a les 9.53 hores d'aquest mateix matí. En aquest sentit, s'ha produït una rèplica del terratrèmol citat amb una magnitud de 3.0 en l'Escala Richter. En aquest cas, però, l'epicentre del sisme s'ha desplaçat a la localitat aragonesa de Beranuy.

 

Imatge de l'epicentre del terratrèmol | IGN

 

 

El Pont de Suert, Tremp i La Pobla de Segur, a prop del sisme

Les tres localitats lleidatanes han vist com el sisme passava només a uns quants quilòmetres del seu terme. En aquest cas, poblacions catalanes com el Pont de Suert, Tremp i La Pobla de Segur —i fins i tot la localitat d'Isona— han estat molt a prop del terratrèmol a l'Aragó. 

 

Finalment, s'ha d'esmentar també que es tracta del tercer terratrèmol en els dos darrers dies. Així mateix, la matinada del passat dilluns, 12 de febrer, es van registrar dos terratrèmols a Villar de Domingo García, a Conca, i a la petita població manxega de Socovos, Albacete. Zones, de fet, no tan llunyanes a l'espai on s'ha produït el sisme d'aquest matí. 
 

 

 

Comentaris