Es percep un terratrèmol de magnitud 3,7 a la Val d'Aran amb epicentre a França

El sisme s'ha originat als Alts Pirineus

Imatge del punt concret on s'ha originat l'epicentre del terratrèmol
Imatge del punt concret on s'ha originat l'epicentre del terratrèmol | Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Durant la nit d'aquest dilluns dia 6 d'agost, un terratrèmol de magnitud 3,7 a l'escala Richter ha estat registrat a França, concretament a la zona dels Alts Pirineus, molt a prop de la frontera amb Catalunya. Cal destacar que el sisme, a causa de la seva magnitud, s'ha pogut sentir a la Val d'Aran.

Segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el terratrèmol s'ha produït concretament a les 22.49 hores de la nit d'aquest dilluns i el seu epicentre ha estat localitzat a la població francesa d'Asque, al costat de Bagnères-de-Bigorre, a 11 quilòmetres de profunditat. Tot i que el sisme s'ha originat en aquesta zona, s'ha pogut sentir a més de 60 quilòmetres al sud i, precisament per aquest motiu, ha arribat fins a l'extrem nord de la Val D'Aran.

Cal mencionar, però, que en aquesta zona de Catalunya s'ha sentit amb poca intensitat i per aquest mateix motiu el moviment no ha deixat cap ferit ni ha ocasionat cap tipus de dany. Segons ha informat Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 tampoc ha rebut cap trucada relacionada amb el sisme que s'ha produït.

El sisme s'ha sentit a l'extrem nord de la Val d'Aran
El sisme s'ha sentit a l'extrem nord de la Val d'Aran | Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

 

  

Un terratrèmol de magnitud 2,5 a l'Alt Urgell

El darrer sisme que es va sentir a Catalunya, abans d'aquest últim, va tenir el seu epicentre entre els municipis d'Odèn i Fígols i Alinyà. Va ser un moviment de magnitud 2,5 a l'escala Richter que es va deixar notar en diferents punts de l'Alt Urgell i també del Solsonès, va ser durant el matí del passat dissabte dia 7 de juliol.

  

  

Tot i que el terratrèmol es va poder sentir, com en el cas del d'aquesta setmana, tampoc es van haver de lamentar danys relacionats amb el moviment de terra i tampoc hi va haver ferits. D'altra banda, de nou segons Protecció Civil, el telèfon d'emergències 112 no va rebre cap trucada en relació al succés.


Comentaris

envia el comentari