Terror a Londres: set morts en un nou atemptat terrorista amb atropellaments i apunyalaments

La policia ha abatut a tres gihadistes: portaven cinturons d'explosius falsos

Almenys set persones han mort i més de 30 han resultat ferides a conseqüència d'un atemptat terrorista perpetrat aquest dissabte a la nit per tres individus que van començar atropellant amb el seu vehicle a un nombrós grup de persones al pont de Londres abans de dirigir-se a un proper districte d'oci, on van apunyalar a diverses persones abans d'acabar abatuts a trets per la policia.

L'atac va començar al voltant de les 22.00 hores d'ahir; 23.00 hora catalana. El vehicle dels assaltants, identificat en principi com una furgoneta blanca, va atropellar diverses persones al pont de Londres. Només en aquest succés van resultar ferides almenys 30 persones, segons ha confirmat el servei d'Ambulàncies de Londres a través del seu compte de Twitter.

«Hem traslladat a més de 30 ferits a cinc hospitals de Londres després de l'atac al pont. Altres pacients estan sent tractats per ferides lleus al lloc de l'atac », ha indicat el director adjunt d'operacions del servei, Peter Rhodes. A continuació, la furgoneta es va dirigir al Mercat de Borough, un recinte amb diversos restaurants i centres d'oci. Allà, els assaltants van decidir baixar del vehicle i van apunyalar a un nombre encara indeterminat de persones -encara que la Policia de Londres ha confirmat que hi ha un agent ferit, si bé la seva vida no corre perill- abans de morir pels trets efectuats per les forces de seguretat.

En total, l'atac va durar aproximadament deu minuts. Els morts, tots homes, portaven el que en un primer moment es creia que eren armilles explosius, encara que després es va confirmar que eren falses, segons declaracions de l'ajudant al comissari de Policia de Londres, Mark Rowley. Més informació en aquest canal en directe de la BBC.

Els terroristes abatuts per la policia portaven cinturons d'explosius falsos. | Gabriele Sciotto

 

Imatges dels serveis d'emergències a la zona de l'atac. | Agències

Comentaris

envia el comentari