L'atacant de Cornellà només guardava material homosexual

La teoria que apuntava a un atac gihadista va perdent força a mesura que avança la investigació

Abdelouahab Taib, l'home abatut pels Mossos a la comissaria de Cornellà.
Abdelouahab Taib, l'home abatut pels Mossos a la comissaria de Cornellà. | CatalunyaDiari.cat

Segueixen sortint noves informacions sobre l'atac a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Cornellà el passat 20 d'agost en el qual l'assaltant va ser abatut per una agent. Segons publica 'El Español', a mesura que avança la investigació la teoria que apuntava a un atac gihadista va perdent força després que no s'hagi trobat que guardés cap material d'aquest tipus.

Després de l'atac, els investigadors se'n van endur de casa d'Abdelouahab Taib tres tauletes —una que compartia amb la seva dona i les dues de les seves filles de 9 i 14 anys—, una videoconsola, una targeta SIM amb fotografies antigues, un telèfon mòbil de la seva exdona i un dispositiu USB. Ha estat en el primer d'aquests objectes, la tauleta que compartia amb la seva dona, on han trobat un compte de Facebook que Taib havia tancat.

Els investigadors van poder-lo rastrejar i van descobrir que no hi havia cap material relacionat amb el món gihadista, però si una gran quantitat de fotografies amb contingut homosexual, el que torna a vincular l'assalt més aviat amb una «redempció» i a «morir matant o matar-se» per la seva orientació sexual que amb un atac terrorista.

Es volia suïcidar per ser homosexual

En la primera declaració davant dels Mossos, l'exdona de l'home abatut a Cornellà —s'havien divorciat una setmana abans dels fets— va assegurar que la seva intenció era suïcidar-se per evitar la «vergonya» davant el col·lectiu musulmà si es descobria la seva verdadera orientació sexual. Segons la dona, Taib sabia que seria abatut si entrava armat amb un ganivet en una comissaria al crit «d'Al·là és gran».

En aquest mateix sentit, durant el registre policial al seu domicili es va trobar una carta de comiat que havia escrit abans de cometre l'atac a la comissaria on demanava perdó a Al·là per ser gai i pel que anava a fer. A més, just abans de cometre l'atac va enviar un missatge a la seva dona, dient-li que «marxo, inshallah (traduït: si Déu vol), al gran lloc que és a dalt».

Agents dels Mossos de la Comissaria d'Informació, acabant l'escorcoll a casa de Taib.
Agents dels Mossos de la Comissaria d'Informació, acabant l'escorcoll a casa de Taib. | CatalunyaDiari.cat

 

Una motivació personal

Des del primer moment, els Mossos van portar el cas com si es tractés d'un atac terrorista, d'aquí que la investigació passés a l'Audiència Nacional, que gestiona la investigació des de Madrid de forma paral·lela al jutjat d'Instrucció número 2 de Cornellà, on s'investiga l'atac en si i l'actuació dels Mossos.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va considerar en agafar el cas que s'apreciava una «motivació personal canalitzada des del punt de vista religiós», però que no es podia confirmar ni acreditar cap conclusió fins a analitzar el suport informàtic que se'n van endur del pis. Ara, però, sembla que l'anàlisi d'aquest material sembla que descartaria l'atac terrorista.

El cadàver podria ser repatriat en pocs dies

A hores d'ara, amb la investigació encara oberta, el cadàver d'Abdelouahab Taib continua a disposició del jutjat d'Instrucció número 2 de Cornellà, que en els pròxims dies podria autoritzar la repatriació del cos fins a Tipasa, Algèria, la seva ciutat natal. Un cop superat l'estat de xoc en conèixer que Taib era homosexual, els seus éssers estimats estan esperant el cos per donar-li sepultura.

D'altra banda, sembla que la família de Taib finalment ha descartat denunciar als Mossos d'Esquadra tal com havia anunciat, ja que la jutge de Cornellà considera en veure les imatges de la càmera de seguretat de la comissaria que l'actuació de l'agent va ser la correcta i que no hi va haver cap actuació desmesurada.


Comentaris

envia el comentari