Els terroristes de Barcelona i Cambrils robaven en cases de Ripoll

A l'interior de la furgoneta que van fer servir per fer l'atropellament a la Rambla s'hi van trobar manuscrits cridant a la Guerra Santa

Imatge de la furgoneta, aturada al mig de la Rambla de Barcelona, després de l'atemptat.
Imatge de la furgoneta, aturada al mig de la Rambla de Barcelona, després de l'atemptat. | CatalunyaDiari.cat

Els homes d'Es Satty, els terroristes de Ripoll, els que van intentar fer saltar pels aires el Camp Nou i la Sagrada Família i que volen sembrar el pànic a tot Europa amb un atemptat simultani a Barcelona i a París el dia 20 d'agost del 2017, també es dedicaven a robar en habitatges de Ripoll.

Segons les primeres informacions que s'han conegut després d'haver-se aixecat el secret de sumari de les investigacions de l'atemptat del passat 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, els terroristes de Ripoll, i segons els Mossos d'Esquadra, havien perpetrat robatoris en pisos de Ripoll i després havien venut l'or robat en establiments de segona mà, tal com ha informat TV3.

Es desconeix si aquests robatoris estan relacionats amb el finançament dels atemptats que estaven preparant sota les ordres de l'imam Es Satty o era el seu modus vivendi paral·lel a la seva radicalització i captació a la lluita gihadista terrorista. Cap dels membres de la cèl·lula terrorista tenia antecedents per aquest tipus de delictes i no estaven sota la vigilància de la intel·ligència com a potencials elements perillosos; tot i això, Younes Abouyaaqoub, el conductor de la Rambla, va ser identificat per la policia de Salt mentre resava davant de la comissaria del municipi l'any 2016.

La informació no va ser tractada com d'interès en la lluita antiterrorista i ningú va seguir ni Abouyaaqoub ni els seus amics. Els Mossos van tenir coneixement d'aquesta informació després dels atemptats de Barcelona. Amb l'aixecament del secret de sumari es podran anar coneixent més detalls de qui va organitzar i ordenar l'atemptat de Barcelona.

«Súpliques» per la guerra santa a la furgoneta

La furgoneta de l'atac terrorista a la Rambla de Barcelona, que va deixar catorze persones mortes, contenia manuscrits en què es cridava a la Guerra Santa. Concretament, s'hi van localitzar papers i escrits que consistien –literalment- en «súpliques per combatre l'enemic o per anar a la guerra de Mahoma».

Un cambrer de la Rambla i un veí d'Alcanar, testimonis

El jutge que porta les investigacions, Fernando Andreu, ha citat a l'Audiència Nacional a dos testimonis protegits. Un d'ells és un cambrer de la Rambla que va veure dos homes d'origen àrab molt nerviosos prenent un cafè minuts abans de l'atemptat terrorista. El segon testimoni és un veí d'Alcanar que provarà d'explicar quines persones van ser al xalet que els terroristes van ocupar de manera il·legal per convertir-lo en un laboratori des d'on volien fabricar els explosius.


Comentaris

envia el comentari