YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Troben uns testicles de porc senglar penjats d’un arbre a la Selva

L’Ajuntament ha notificat els fets a l’Associació de Caçadors i PACMA exigeix responsabilitats

Una veïna de Lloret de Mar ha trobat uns testicles de senglar penjats d'un arbre
Una veïna de Lloret de Mar ha trobat uns testicles de senglar penjats d'un arbre | Cedida

Sorprenent i horrible troballa enmig d’un bosc a la Selva. Aquest dimarts, una veïna de Lloret de Mar ha trobat uns testicles de porc senglar penjats a la branca d’un arbre mentre passejava pel bosc de Can Sota. El 'Diari de Girona' ha avançat que, després de comunicar-ho a l’Ajuntament, un agent auxiliar del consistori ha anat fins al lloc on es trobaven les restes de l’ animal per procedir a retirar-les i, a més, també s’ha obert una acta d’inspecció per esclarir els fets.

Treure els testicles al senglar, una pràctica habitual

Respecte a aquesta situació, Jordi Orobitg, regidor de l’àrea d’Espai Urbà i Sostenibilitat de Lloret de Mar, ha declarat que els consta que treure els testicles als porcs senglars un cop morts «és una pràctica habitual» entre els caçadors de la zona «per evitar que l’olor de l’animal traspassi a la carn».

No existeix cap prova per determinar l’autor dels fets, no obstant això, l’Ajuntament ha contactat amb l’Associació de Caçadors del municipi per demanar-los que «facin constar als seus associats que aquestes pràctiques no estan permeses».

PACMA ha denunciat els fets

Per una altra banda, des del Partit Animalista han denunciat aquests fets i Nacho Pascual, portaveu del PACMA a Catalunya, ha constatat que ho notificaria a l'àrea de Medi Ambient i a la Policia Local del municipi: «Pensem que es tracta d'un acte deliberat i volem que es depurin responsabilitats, s'ha de retirar l'animal i investigar qui ha pogut fer això».

A més a més, Nacho Pascual, també ha lamentat que «la violència de la caça avança impunement» i ha advertit que «les escopetes s'han apropiat dels nostres boscos, convertint-los en camps d'extermini per als animals».

A més a més, PACMA Catalunya també ha compartit la imatge dels testicles del senglar penjats a l’arbre a través de les xarxes socials, advertint que es tracta d’una fotografia molt dura: «Un altre ‘cas aïllat’ de l'extrema crueltat de la caça al bosc de Can Sota a Lloret de Mar. Ara en deixen les parts dels animals executats penjades als arbres. Així actuen els que presumeixen de vetllar per la natura i regular els ecosistemes».


Comentaris

envia el comentari