EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

Un testimoni assegura que a l'habitació on van trobar la petita Laia estava tot regirat i hi havia marques de sang a la paret

La imatge va causar-li un gran impacte, i va ser incapaç d'entrar del tot
Tres agents dels Mossos d'Esquadra davant del domicili de Vilanova on va tenir lloc el terrible crim | cedida

 

Dies després del brutal assassinat de la petita Laia, una nena de tan sols 13 anys, a Vilanova i la Geltrú, segueixen apareixent més detalls sobre les circumstàncies en les quals es va produir la seva mort, i sobre el moment en què els familiars de la menor la van trobar. Ahir mateix, per exemple, l'autòpsia va confirmar que la causa de la mort havia estat l'asfíxia, i avui hem sabut que el seu presumpte assassí també podria haver-la agredit sexualment. 

 

Però, més enllà d'aquests detalls, el que resulta més impactant és la descripció del moment en el qual van trobar la petita a casa d'un veí dels seus avis sota un matalàs, amb clars signes d'haver patit una mort violenta. 'Espejo Público' ha aconseguit posar-se en contacte amb una de les persones que va accedir a l'habitació on estava el cos de la petita, que ha explicat que va poder observar que tot estava «regirat», i que hi havia algunes marques de sang a les parets. 

Va quedar horroritzat pel que va veure a l'habitació

El relat de l'home correspon als minuts posteriors a la troballa del cos de la nena, quan el pare i altres familiars descarregaven la seva ira sobre el presumpte assassí. El testimoni assegura que va començar a sentir crits des de l'immoble en qüestió, i quan es va apropar va observar que el detingut estava a terra, i que les altres persones l'estaven agredint. «Vaig pujar les escales, i ja estava l'home a terra, a l'entrada del pis», ha explicat el testimoni, que ha reconegut que ell també es va sumar a l'agressió. 

 

Imatge d'agents de la policia científica entrant al pis on va ser trobada la nena, el bloc dels avis | CatalunyaDiari.cat

 

En un moment donat, però, va pensar que potser la petita Laia seguia a l'habitació i, preocupat perquè no veiés el que estava passant, es va dirigir cap allà per veure com estava. «Vaig entrar a dins de l'habitació, la primera, estava la llum apagada, estava tot regirat, el matalàs per allà», ha continuat explicant. Però el que més el va impactar van ser unes «taques a la paret». Unes taques que, en realitat, corresponien a «esquitxades de sang». El moment va sorprendre el testimoni de tal manera, que ha reconegut que no es va «atrevir a més».