Un testimoni posa en dubte que Jordi Magentí sigui l'assassí de Susqueda

El nou actor del cas sacsejaria el relat judicial en exculpar Magentí i plantejar els fets de diferent manera

Jordi Magentí, el presumpte autor del crim de Susqueda, en un cotxe de Mossos.
Jordi Magentí podria no ser l'autor del crim de Susqueda, segons un testimoni | CatalunyaDiari.cat

El cas del pantà de Susqueda continua sent un dels més controvertits i convulsos que es recorden. Amb Jordi Magentí com a acusat principal de la mort dels joves Marc i Paula el passat 24 d’agost el cas semblava vist per sentència. Ara, però, el testimoni d’una tercera persona faria trontollar la causa perquè, sorprenentment, posa en dubte la culpabilitat de Magentí.

Segons un testimoni al qual ha tingut accés Telecinco, els dos joves seguien amb vida durant la tarda d’aquell 24 d’agost, tot i que l’atestat judicial relata que la seva mort es va produir «entre les 11:20 i les 11:26 hores» —basant-se en els trets que van sentir uns testimonis de la zona del succés—.

El nou actor del cas, per contra, explica: «Hi havia una parella caminant per la carretera asfaltada, allunyant-se del vehicle. Concretament es trobaven just on hi ha un camí de terra. Entre les 17:30 i les 19:00 hores vaig fer l'stop de la carretera de Susqueda, just en l'encreuament de l'entrada a la zona de l'embarqui del pantà vaig veure un vehicle estacionat al voral, de color blau, i podria dir amb total seguretat un Opel Zafira».

La versió que capgiraria el crim de Susqueda  

Un relat, doncs, que sacsejaria la versió policial. L’home, de fet, es refereix a l’Opel que va aparèixer dies després al fons del pantà i en el qual els policies van trobar-hi dues grans pedres a sobre de l’accelerador.

Els Mossos d'Esquadra al pantà de Susqueda, durant la investigació dels fets.
Els Mossos d'Esquadra al pantà de Susqueda, durant la investigació dels fets. | CatalunyaDiari.cat

 

Més enllà del relat inicial, el testimoni assegura que va veure una parella jove, que coincideix amb la descripció dels dos joves morts: «Vaig observar que a uns 150-200 metres del vehicle hi havia una parella caminant per la carretera asfaltada. El noi era jove, de complexió prima, portava barba i el cabell una mica llarg. La noia també era jove, de complexió prima, amb el cabell recollit i baixeta».

Ni rastre de Magentí, segons el testimoni

El nou actor, finalment, assegura que només va veure un altre cotxe després de veure la parella, i que no era el vehicle 4x4 blanc de Jordi Magentí. «Estava passat el pantà, a uns quatre quilòmetres. Era més petit, de color blau, amb la part posterior recta i amb un adhesiu al maleter, al costat del conductor».

Imatge de l'interior de l'Opel Zafira de Marc i Paula, amb la pedra que els investigadors van trobar a l'accelerador
Imatge de l'interior de l'Opel Zafira de Marc i Paula, amb la pedra que els investigadors van trobar a l'accelerador | Mossos d'Esquadra

 


Comentaris

envia el comentari