Els testimonis que van trobar la Laia expliquen que l’arrestat no presentava signes d’haver consumit drogues

El presumpte autor del crim va defensar que estava sota els efectes de l'alcohol i les drogues

Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra
Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

Segueix el seguici d’informacions sobre el brutal assassinat de la petita Laia a Vilanova i la Geltrú. El presumpte autor del crim, Juan Francisco López, hauria asfixiat la menuda després de, segons va reconèixer, haver consumit drogues i alcohol, i d’haver anat a comprar droga fins en quatre ocasions.     

Doncs bé, ara sembla que la versió dels testimonis que van trobar el cos sense vida de la petita contraposa la del presumpte autor del crim i neguen que aquest presentés símptomes d’haver consumit alcohol i drogues. «No hi va haver cap tipus de senyal de consum d’alcohol o estupefaent que pogués afectar la voluntat del detingut», va explicar l’advocat de la família, Antoni Prats.

Les versions contradiuen el relat de l’acusat

L’advocat de la família va revelar que els catorze testimonis citats ahir al jutjat per declarar van coincidir de forma «unànime» amb el fet que «no hi havia cap tipus de senyal de consum d’alcohol o d’estupefaent» en el comportament de Juan Francisco López.

Els Mossos, a l'exterior del domicili a Vilanova i la Geltrú
Els Mossos, a l'exterior del domicili a Vilanova i la Geltrú | CatalunyaDiari.cat

 

Les declaracions, doncs, contradiuen la versió inicial l’acusat. Aquest, de fet, va sostenir una vegada i una altra vegada que no recordava res del succés perquè «anava drogat» i, a més, havia begut cerveses a un bar proper al pis i, per la qual cosa, també anava molt borratxo.

Juan Francisco López mantenia una actitud «passiva»

Els presents a l’escena, entre els quals hi havia els dos tiets de la menor que havien estat els primers en trobar el cos de la menuda al domicili del presumpte autor dels fets, van coincidir amb el fet que l’incriminat va mantenir una actitud «passiva» quan va aparèixer el cos i aquests el vam retenir.

A les portes dels jutjats, l’advocat de la família afectada, Antoni Prats, va deixar clar que els seus representats veien moltes contradiccions a la declaració de Juan Francisco, ja que per començar aquests creien que no anava sota l’efecte de l’alcohol i les drogues.  

Francisco Contreras, presumpte assassí de la Laia
Juan Francisco López, presumpte assassí de la Laia | Cedida

 

Explicava, doncs, que els testimonis «van tenir molt a prop» el presumpte autor després de l’aparició del cadàver de la menuda —el presumpte assassí de la Laia va intentar desfer-se del cos de la nena amb una maleta— i ha garantit que «de forma unànime» van explicar que «no se li pot atribuir que estigués sota l’efecte d’estupefaents».

L’advocat defensor del presumpte agressor, d’altra banda, va dir setmanes enrere que veia «evident» que Juan Francisco havia pres drogues abans del succés.

«I no cal ser facultatiu per dir que no feia olor d'alcohol», va revelar Prats mentre afegia: «Tot i que ja sabem què va passar, al final ho tindrem per boca dels testimonis que van estar allà el dia dels fets».


Comentaris

envia el comentari