IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un jove català tetraplègic recupera la mobilitat gràcies a les Barbies

En Toni cada dia mou les seves nines i ha aconseguit tornar a tenir força a les extremitats

En Toni ha recuperat una mica la força i la mobilitat gràcies a les Barbies
En Toni ha recuperat una mica la força i la mobilitat gràcies a les Barbies | RAC1 

Emotiva història de superació. Quan menys t’ho esperes tot pot canviar en un tancar i obrir d’ulls, com li va passar a en Toni, un noi que actualment té 36 anys. Ja en fa sis que la seva vida va capgirar-se completament a causa d’un accident que el va deixar tetraplègic. Va perdre la mobilitat de les quatre extremitats i, per tant, va quedar encadenat a una cadira de rodes.

Però, en Toni no es va deixar vèncer i durant tot aquest temps ha estat lluitant. Ara ha confessat a la secció ‘Cita a cegues’ del ‘No ho sé’ de RAC1 que, gràcies a les Barbies i a totes les nines que té a casa, ha pogut recuperar part de la mobilitat i la força de les mans. Un gran progrés que ha estat possible també gràcies al seu esperit de superació per no deixar-se guanyar.

Tetraplègic en un tancar i obrir d’ulls

Segons ha explicat, tot va canviar una nit en la qual en Toni va sortir de festa quan tenia 30 anys. Una moto el va agafar per la motxilla i el va arrossegar: «Vaig voler deixar-me anar, però se m’havia enganxat la samarreta i l’últim que recordo és que vaig picar amb una paperera de ferro. Després vaig obrir els ulls al Vall d’Hebron». Havent quedat tetraplègic, en Toni no hauria de poder tornar a moure cap de les seves extremitats, ja que la paràlisi és complicada de revertir.

És molt complicat que un tetraplègic torni a moure les extremitats
Un tetraplègic necessita treballar molt i contínuament per tornar a moure les extremitats | Cedida

Tanmateix, va aprofitar el dur cop que va rebre per donar-se una segona oportunitat, i es va dedicar a la seva passió més oculta: les Barbies, una afició que tenia de ben petit. «Teòricament, com que era un nen, no podia jugar amb nines. Perquè que un noi jugui amb nines és el pitjor, quan la realitat és que les Barbies avui dia m’han recuperat la mobilitat a les mans», ha afirmat.

A poc a poc, en Toni ha anat recuperant motricitat gràcies a la seva col·lecció de més de mil nines. «Fa uns mesos, per col·locar les Barbies en una prestatgeria podia tardar fins a una hora. Ahir mateix, en 15 minuts ho vaig tenir fet. Normalment em cauen totes; ahir, totes a la primera. Jo mateix em vaig sorprendre». A més, també ha aconseguit aguantar-se dempeus: «Com més faig, més em recupero». Definitivament demostra un gran esperit de superació i constància per aconseguir qualsevol objectiu.


Comentaris

envia el comentari