IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

'Tide Pod Challenge', el perillós repte viral de menjar pastilles de detergent

És una moda provinent dels Estats Units que causa greus problemes de salut

 

Can’t handle vodka? The only logical thing to do is chase with pods @amherstbarstool

Una publicación compartida de 5th Year (@5thyear) el

Un nou i perillós repte s'ha posat de moda a través de les xarxes socials i ja està donant la volta al món: es tracta del 'Tide Pod Challenge', un desafiament que consisteix a menjar pastilles de detergent mentre et graves. Fa unes setmanes que els vídeos d'aquest repte han començat a sortir a la llum, a través de les xarxes socials, amb publicacions dels usuaris en les quals es parla de les pastilles que ingereixen com la «fruita prohibida».

Precisament, ha estat als Estats Units on ha sorgit aquesta estranya moda. I és que com no podia ser d'una altra manera, aquesta «fruita prohibida» ha estat objecte de tot tipus de bromes a la xarxa. «Sou ximples? Menjar 'Tide Pods' pot causar-vos lesions molt greus. No ho feu», asseguren alguns d'aquests internautes.

Els riscos

Diversos organitzacions ja han donat la veu d'alarma. Segons l'Associació Americana de Control de Verí, l'any passat es van registrar més de 10.500 casos d'exposició a aquestes càpsules, el consum de les quals pot causar, entre uns altres, cremades internes a les vies respiratòries. I és que el simple fet de mossegar-les ja pot suposar irritació de la boca, a més de que la substància química que contenen pot afectar als músculs i el cor, provocar esterilitat i causar dificultats per respirar si arriba a les vies respiratòries.

Empassar una petita quantitat de detergent també pot causar diarrea i vòmits. A causa dels seus cridaners colors, molts usuaris van començar a compartir imatges de com les càpsules com a acompanyament d'alguns plats, una broma que ha acabat degenerant fins al punt en el qual molts joves s'han llançat a ingerir-les.

Els fabricants alerten

«Els nostres envasos per rentar la roba són detergent altament concentrat que s'han dissenyat per rentar i s'usen amb seguretat en milions de llars cada dia. Solament haurien d'usar-se per netejar la roba i han d'emmagatzemar-se en un lloc lluny dels nens. No s'ha de jugar amb ells», va advertir Procter and Gamble a través d'un comunicat, empresa responsable de la marca Tide, una de les més utilitzades en aquest repte.


Comentaris

envia el comentari