Cementiri de San Fernando per Tots Sants

Un tiroteig en un cementiri per Tots Sants acaba amb 2 morts i un ferit de gravetat

Els fets han tingut lloc a la localitat de Torrent, a València, i els implicats serien dos clans rivals

Tragèdia per la festivitat de Tots Sants enmig del cementiri de Torrent, a València. El que havia de ser una jornada de pau i record per als difunts s'ha acabat convertint en una jornada de pànic i crits.

Un home de 80 anys ha mort després de veure's implicat en un tiroteig i rebre l'impacte d'una bala. A més, un altre, en principi sense cap relació amb la baralla, ha perdut la vida a causa d'un infart. 

Una disputa enmig del cementiri acaba en tiroteig mortal a Torrent

Segons apunten a El Mundo, tot va començar com una forta baralla entre dues famílies d'ètnia gitana. Tractant-se de la Festivitat de Tots Sants, a l'interior del cementiri hi havia una gran quantitat de persones, que s'han vist sorpreses. En un moment donat, la tensió ha anat escalant fins a convertir-se en una autèntica batalla campal amb tiroteig inclòs. 

La primera víctima, un home de 80 anys, ha rebut un tret mortal per l'esquena, però no ha estat l'única víctima. Segons han precisat fonts policials, una segona persona també ha mort, a causa d'un fatídic infart.

Aquesta segona víctima no hauria participat directament en els fets, sinó que la seva defunció estaria relacionada amb una gran commoció. També s'han registrat més ferits, un dels quals en estat molt greu, arran de la baralla. 

Conflicte familiar amb el clan dels Bocanegra

Fins al cementiri s'han desplaçat diverses unitats dels serveis sanitaris, que han atès tots els ferits i han certificat la mort de les dues víctimes. A més, agents de la Policia Local i de la Policia Nacional han intervingut ràpidament i a hores d'ara investiguen els fets. 

Es desconeix qui és l'autor o autors dels trets, però tot apunta que el conflicte hauria implicat membres d'un conegut clan de la zona: els Bocanegra. Preocupa especialment que hi pugui haver represàlies de les famílies dels dos clans implicats en el tiroteig. 

El cementiri de Torrent ha quedat clausurat al públic, i a la zona han estat mobilitzats importants efectius de policia.

No es tracta del primer cop que la localitat de Torrent viu incidents similars. Segons explica Las Provincias, l'any 2016 un total de quatre persones van resultar ferides en un tiroteig entre dues famílies al barri de Xenillet del municipi. En aquell cas, la ràpida intervenció policial va evitar que la tensió acabés amb més víctimes. 

L'any 2018, la Policia Local de Torrent ja va rebre un avís per tiroteig enmig del cementiri de la localitat per Tots Sants. Els policies van descartar llavors un intercanvi de trets, però sí que van comprovar que les dues famílies s'havien amenaçat mútuament.