rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El tiroteig al Poblenou de Barcelona hauria estat una revenja per drogues

Una persona va morir i una altra es troba ingressada a l'hospital
Imatge del lloc on els Mossos d'Esquadra han van trobar els dos homes | CatalunyaDiari.cat

 

El tiroteig al Poblenou de Barcelona en què va morir una persona la matinada del passat dilluns hauria estat provocat per una revenja per drogues. Aquesta és la principal hipòtesis en la que treballen els Mossos d'Esquadra, que apunten que es tractaria d'una venjança entre bandes de narcotraficants.

 

Els fets van tenir lloc al voltant de les 2.30 hores a la cruïlla entre els carrers de Ramon Turró i de la Llacuna, quan una motocicleta de color blanc es va col·locar en paral·lel a un cotxe aturat al semàfor i el motorista que anava en la part posterior va realitzar cinc trets contra el vehicle. Un dels seus ocupants va morir allà mateix, mentre l'altre va quedar greument ferit.

 

Uns holandesos van presenciar els fets

Uns turistes holandesos que anaven just al darrere van veure el tiroteig i van evacuar el ferit. A pocs metres de distància, van aturar una patrulla dels Mossos i els van explicar el que havia passat i que estaven traslladant una de les víctimes fins a l'Hospital del Mar. Els policies van demanar una ambulància i es van fer càrrec de la investigació.

 

Quan van arribar al lloc dels fets, van veure el cotxe de les víctimes aturat al mig de la calçada i amb diversos impactes de bala. A l'interior s'hi trobava un home encara amb vida, tot i que va acabar morint mentre el SEM li practicava les maniobres de reanimació. Pel que sembla, els autors del tiroteig coneixien a les víctimes, tenien l'atac preparat i van esperar el millor moment per perpetrar-lo.

 

 

Un fet similar al Carmel

Les revenges per drogues estan augmentant en els darrers temps a Barcelona i la seva àrea metropolitana. El passat dimecres 4 de juliol uns fets similars van tenir lloc al bari barceloní del Carmel, va a les 22.10 hores de la nit. Es va produir un tiroteig a la cruïlla del carrer de Llobregós amb el de Fastenrath, també per un tema de drogues. 

 

Vehicles dels Mossos i de la Guàrdia Urbana a la zona del tiroteig. | Dakalo - Cedida

 

Com a conseqüència dels fets, dues persones van resultar ferides i van haver de ser traslladades a l'hospital Vall d'Hebron. Abans d'això, però, les dues víctimes van escapar del lloc de succés amb un cotxe 4x4 amb el qual van arribar fins a la Ronda de Dalt. El dia següent dels fets, els Mossos d'Esquadra van detenir el responsable del tiroteig, un home de 46 anys de nacionalitat espanyola.