ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

TMB adquirirà 42 combois nous per reemplaçar els trens afectats per l'amiant

Tal com ha explicat la presidenta de la companyia, es tracts de la compra «més gran de la història», i l'empresa hi destinarà 450 milions d'euros

Metro de Barcelona, en una imatge d'arxiu | Cedida

TMB comprarà més d'una quarantena de trens nous amb l'objectiu de substituir tots aquells combois que han estat afectats per l'amiant al llarg dels últims mesos, i que tants mals de cap els hi està ocasionant. Està previst que la companyia inverteixi al voltant de 450 milions d'euros en aquesta adquisició, un fet que suposarà la «compra més gran de la història», tal com ha explicat la presidenta de l'empresa Mercedes Vidal.

Serà la compra més gran de la història de TMB

Transports Metropolitans de BarcelonaTMB— ha iniciat el període de licitació per a la compra de 42 trens nous per substituir els que actualment estan afectats per la presència d'amiant i els més antics, de les línies 1 i 3 —de finals dels 80— que per la seva antiguitat comporten una major despesa de manteniment i una menor disponibilitat per al servei en uns trajectes amb una alta demanda.

presidenta TMB
La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, diu que és la «compra més gran de la història» | CatalunyaDiari.cat

 

Es tracta, segons ha explicat la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, de la «compra més gran de la història» que ha fet l'empresa, que hi destinarà uns 450 milions d'euros. El procés de licitació s'ha accelerat prop d'un any després de la detecció de l'amiant i està previst que el concurs es resolgui a la tardor. A partir d'aleshores, les primeres entregues al cap de dos anys i mig.

Segons el conseller delegat de TMB, Enric Cañas, un dels requisits en la licitació serà reduir els períodes d'entrega. La previsió és que es lliurin uns dos trens per mes a partir dels 30 mesos des de la signatura del contracte.

Augmenta el número de treballadors afectats per l'amiant

Aquest dimecres, 6 de febrer, saltaven totes les alarmes en fer-se públic que la xifra de treballadors potencials que s'han vist afectats per l'amiant no para de crèixer a conseqüència de l'afectació de més de 100 vagons de la companyia.

TMB taller
Està previst que la companyia inverteixi al voltant de 450 milions d'euros | CatalunyaDiari.cat

 

I és que, de moment, més de 150 empleats de la plantilla han hagut de ser derivats a diferents especialistes perquè valorin el seu estat de salut, un fet que causa força inquietud i preocupació entre els treballadors. Fins ara, l'empresa tan sols havia reconegut l'existència de 12 casos, motiu pel qual la plantilla no entèn com és que la xifra ha augmentat fins a superar el centenar de possibles afectats.


Comentaris

envia el comentari