IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

TMB denunciarà l'acte vandàlic contra un comboi del metro ple de treballadors

Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte a l'estació de Catalunya de la línia 3

Els vàndals han trencat una de les finestres del metro a cops de pedra
Els vàndals van trencar una de les finestres del metro a cops de pedra | Twitter / @AutobusesBCN

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha anunciat que denunciarà l'atac vandàlic que va patir aquest dissabte a la matinada un comboi del metro de Barcelona en el qual viatjaven una dotzena de treballadors de la companyia. 

En un comunicat, l'empresa ha expressat el seu «rebuig més rotund» a aquestes accions i ha explicat que «emprendrà accions legals perquè els autors siguin identificats i jutjats». D'altra banda, des de TMB també han volgut donar el seu suport als empleats que van haver de patir l'agressió.

Atacats a cops de pedra

Els fets van ocòrrer al voltant de les 2.50 hores, cinquanta minuts després que s'acabés el servei, quan els joves van entrar a l'estació de la línia 3 de plaça de Catalunya per pintar els vagons.

El comboi, però, estava ple de persones. I és que es tracta del conegut com a tren escombra, que recull els empleats del metro un cop han acabat la seva jornada laboral. Els mateixos treballadors van començar a gravar als vàndals des de la cabina i la situació va començar a pujar de to.

La tensió va augmentar encara més quan els assaltants van baixar a les vies per agafar les pedres situades entre els raïls —ja només es troben en estacions antigues— i les van començar a llençar contra les finestres. Els empleats que hi havia dintre van viure moments de molta por i nerviosisme en veure's atrapats, tot i que afortunadament cap d'ells va resultar ferit. Segons Transports Metropolitans de Barcelona, els agressors van fugir pel túnel en direcció a l'estació de Diagonal, on van sortir a l'exterior.

Un problema de seguretat

Els actes vandàlics d'aquest tipus no són cap novetat. TMB ha explicat que el «vandalisme grafiter és el principal problema en l'àmbit de la seguretat per als operadors ferroviaris a Espanya, amb creixents implicacions socials, mediambientals, laborals i econòmiques». De fet, segons la companyia, «suposa una amenaça real per a les persones i per a la prestació del servei, a més d'una injusta càrrega econòmica sobre els sistemes de transport».

Davant l'agreujament d'aquest problema, TMB ha adoptat diverses mesures com «millorar l'eficàcia de les denúncies penals i administratives perquè els vàndals siguin sancionats d'acord amb la gravetat dels fets comesos» o «influir en el disseny de les infraestructures ferroviàries per prevenir les actuacions vandàliques».

Amb tot, segons TMB, «la magnitud i l'impacte del fenomen, depassen les competències i els mitjans d'un operador de transport, i fan necessària l'actuació coordinada de la seguretat pública i la judicatura, sense descartar una revisió del seu tractament penal, ara a la pràctica inexistent».


Comentaris

envia el comentari