Tomás, l'home que s'ha emportat les seves filles: «No les tornaràs a veure mai més»

L'home va trucar a la seva exparella abans de desaparèixer, i va enviar un missatge als seus pares acomiadant-se

Espanya segueix amb el cor en un puny la recerca de Tomás Gimeno, l'home de 37 anys i natural de Tenerife que s'ha emportat les seves dues filles, d'1 i 6 anys. Aquest s'havia separat de la seva parella feia poc temps i hauria d'haver retornat les nenes dimarts, però no ho va fer i, abans de desaparèixer, va trucar a la seva ex per dir-li: «No les tornaràs a veure mai més».

Ara la policia busca sense descans a Tomás i les seves dues filles, Anna i Olivia. L'últim que va dir a la seva ex és que anava amb les dues menors en una embarcació d'esbarjo de la seva propietat. El seu vaixell ha aparegut a la deriva i buit, i no hi ha ni rastre d'ell ni de les nenes.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així doncs, la família tem que l'home hagi complert la seva promesa i que no puguin tornar a veure a les nenes. Els fets van ocórrer quan el pare va endur-se a les menors el dimarts a les 5 de la tarda, i hauria d'haver-les tornat el mateix dia a les 21.00 hores. La seva mare, Beatriz, esperava que arribessin d'un moment a l'altre, però no va succeir. Llavors, va arribar l'amenaça de l'home i, des de llavors, un dispositiu de recerca s'ha centrat a buscar-los a la costa de Tenerife.

Beatriz ja s'havia queixat al desembre davant la Guàrdia Civil de les amenaces de la seva exparella, però finalment no va voler presentar la denúncia. No obstant això, posant tots els elements junts, els investigadors han decidit tractar el cas com un segrest parental. Segons la 'Cadena SER', les càmeres de seguretat del moll de Marí, on ell tenia el vaixell, mostren a l'home tornant diverses vegades la nit de la desaparició.

Va sortir del moll a les 21:30 hores i va tornar dues hores després, visiblement nerviós, amb dues bosses a la mà. Una hora després, surt novament del port. En aquests moments és interceptat per la Guàrdia Civil per saltar-se el toc de queda, però continua la marxa. Va sol, sense les nenes i a la 1:20 de la matinada truca a la seva ex per dir-li que no tornarà a veure les seves filles.

Mitja hora més tard, els pares de Tomás van rebre un missatge del seu fill acomiadant-se d'ells, encara que no van veure el missatge fins a l'endemà, quan van saltar totes les alarmes i Beatriz va posar la denúncia per la desaparició de les petites. Des de la seva última sortida del port, a les 12.30, se li perd la pista i, poc després, apareix el seu vaixell a la deriva.

Segueix la recerca

La policia segueix registrant l'embarcació per buscar proves i mentrestant, un dispositiu de Guàrdia Civil, Salvament Marítim i un helicòpter del Grup d'Emergències i Salvament (GES) del govern de Canàries busquen el pare i les menors per terra, mar i aire. De moment, no es descarta cap hipòtesi.

La policia demana col·laboració ciutadana per ajudar a trobar els desapareguts. Tomás Gimeno té 37 anys, mesura 1,85 metres d'alçada, pesa 75 quilos i en el moment de la desaparició portava unes bermudes de color fosc i una samarreta negra. Així consta en el Centre Nacional de Desapareguts del Ministeri de l'Interior d'Espanya.

Pel que fa a les nenes, Anna té 1 any, no se sap com anava vestida, però té el cabell ros ondulat i curt, ulls blaus i mesura 70 centímetres. D'altra banda, Olivia, la seva germana té 6 anys, mesura un metre i deu centímetres, té els ulls marrons i els cabells llargs castanys. A més, portava uns pantalons llargs grisos, un jersei blau i sabatilles negres.

Els missatges amenaçadors a la seva exparella i el missatge de comiat als seus pares fan témer el pitjor a la família de les petites, que està vivint la situació amb molta desolació i demanen encaridament a qui hagi vist o sentit alguna cosa que ajudi a trobar-les, que ho digui a la policia.

Els investigadors tenen clar que el temps juga en contra seva i que, com més temps passa, menys possibilitats hi ha de trobar-los. Però no perden l'esperança i la seva família tampoc. Tot i la desesperació, mantenen l'esperança que Anna i Olivia aviat tornaran a estar a casa amb la seva mare.


Comentaris

envia el comentari