Toñi, l'estanquera que ha plantat cara al seu atracador a Múrcia

La seva mare va ser assassinada per un lladre
L'estanquera va atacar el lladre. | DailyMotion / El Español

 

Toñi, l'estanquera de Algezares, una pedania de Múrcia ha sofert dos robatoris des del mes de juny fins al mes de novembre. En tots dos atracaments els lladres portaven armes i els seus rostres anaven ocults per cascos de moto, segons ha publicat ‘El Español’.

 

L'atracament

Toñi va patir l'últim atracament el diumenge, 3 de novembre a les 21.13 hores, quan estava pràcticament tancant. Gràcies a la càmera de seguretat que té instal·lada en el negoci, va poder gravar-se el succés.

  

El més impressionant és que Toñi, de 63 anys, no es va arrugar davant el lladre i li va plantar cara. La dona li va treure el casc. «Va venir directe cap a la caixa i em va dir: Això és un atracament, dóna'm els diners», explica al mitjà citat anteriorment. 

  

El lladre, armat amb una navalla, li va col·locar el perillós objecte al cos de l'estanquera, però aquesta ha explicat que: «Vaig començar a forcejar per a protegir-me. Quan vaig veure que va fugir cap al carrer, vaig sortir corrent darrere d'ell i vaig començar a demanar ajuda: «Al lladre, al lladre, al lladre…».

 

 

Després del succés, tots als voltants de Algezares han conegut la notícia i li han donat els seus ànims i respectes a l'estanquera. «Ets molt valenta», li diu Miriam, amiga de la dona.

  

Altres negocis han sofert atracaments. És el cas d'una gasolinera i per això els veïns comencen a preocupar-se sobre l'ona de robatoris i atracaments que pateix la zona. «El problema que tenim és que això és un poble dormitori perquè la gent treballa a Múrcia», diuen alguns veïns a ‘El Español’.

  

També ha explicat l'estanquera que en el robatori que va patir al juny no va actuar de la mateixa manera que aquesta última vegada. «En el primer robatori em vaig haver de quedar immòbil perquè un dels lladres portava una pistola. No sabia si era real o de salva, però no em vaig arriscar a comprovar-ho. Els dos assaltants portaven un casc integral de motorista. Un d'ells em va apuntar amb l'arma i l'altre va tirar al meu amic a terra i es va anar per la caixa. No es van emportar res perquè tenia els diners amagats, però en el robatori de novembre vaig sortir darrere del lladre perquè em va agafar 200 euros», explica.

 

La mare de Toñi va ser assassinada per un atracador

La reacció de Toñi cobra el doble de valor quan va explicar a ‘El Español’ que la seva mare va morir l'any 2000, quan un drogoaddicte li va tallar el coll. A més, coneixen la identitat de l'home que va posar fi a la vida de la seva mare, un veí del poble sobrenomenat ‘El Rata’.

  

«‘El Rata’ va fer malifetes per tots costats i a la meva mare l'havia atracat en l'estanc en diverses ocasions, a vegades ella li donava diners perquè la deixés en pau. Una nit d'agost va esperar que la meva mare tanqués l'estanc i es va ficar a la casa per a assaltar-la. Es va colar a través d'una finestra, però la meva mare no portava diners i la va matar», explica al mitjà.

 

Més notícies de la categoria Successos