IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Quatre germans marroquins, els responsables d'entrar a Catalunya tots els productes del topmanta

Els Mossos els hi imputen delictes contra la propietat intel·lectual i banda criminal però ja són al carrer

La policia ha trobat més de 6.000 peces de roba llestes per ser venudes al carrer.
La policia ha trobat més de 6.000 peces de roba llestes per ser venudes al carrer. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda que es dedicava proveir productes falsificats als venedors ambulants de l'àrea metropolitana de Barcelona; era la via d'entrada més important d'aquest tipus de productes a la zona de la capital de Catalunya i també a la costa de Tarragona. Els venedors de topmanta els hi comprava a la banda la majoria de productes.

Una banda de quatre germans marroquins

L'operació, a càrrec d'agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Barcelona, s'emmarca dintre de les accions policials per lluitar contra la venda ambulant i s'ha desenvolupat en diverses fases i ha permès detenir dues persones i imputar-ne dues per presumptes delictes contra la propietat industrial. A les quatre persones també se les pot vincular a grup criminal, una tipificació que pot augmentar la pena contra ells.

Els fets es remunten al mes de maig de 2017 quan els Mossos van detectar que gran part dels venedors ambulants de Barcelona adquirien els seus productes a un mateix proveïdor. Agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van iniciar una investigació per tal d'identificar els proveïdors i localitzar el punt de distribució. Fruit de la investigació, els agents van comprovar que gran part d'aquests productes eren introduïts per un grup criminal format per quatre germans d'origen marroquí que vivien entre Barcelona, Badalona i el País Valencià.

Els Mossos d'Esquadra han trobat etiquetes per enganxar als productes falsificats.
Els Mossos d'Esquadra han trobat etiquetes per enganxar als productes falsificats. | CatalunyaDiari.cat

 

De Portugal al Marroc i a Catalunya

Els germans importaven des de Portugal material tèxtil falsificat, roba i sabatilles d'importants marques comercials. Una part de la mercaderia es destinava al Marroc on era distribuïda a petits comerciants. L'altre era enviada a Catalunya on s'emmagatzemaven en diferents trasters de la zona metropolitana de Barcelona.

Posteriorment els productes es distribuïen entre els venedors ambulants que els oferien en els principals punts turístics de la ciutat de Barcelona, de l'entorn metropolità i del Camp de Tarragona.

Material a punt per ser venut al carrer

Davant aquests fets, els investigadors van establir un operatiu policia per localitzar i detenir els membres de l'organització. Així, el dia 21 de març de 2018 es van realitzar entrades i escorcolls en un domicili que la banda tenia a Barcelona i en dos de Badalona.

També es van escorcollar quatre trasters als districtes de Sant Andreu de Barcelona i dos a Sant Boi de Llobregat. En les entrades van intervenir 600 ampolles de colònia i 6.000 peces de roba de primeres marques preparades per a la seva distribució.

Agents de l'ARRO dels Mossos entrant en un dels magatzems que tenia la banda a Barcelona.
Agents de l'ARRO dels Mossos entrant en un dels magatzems que tenia la banda a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge els deixa en llibertat

L'endemà els investigadors van detenir un dels germans al districte de Ciutat Vella on estava establert. El dia 4 de maig els policies van detenir a Barcelona un altre membre del grup. Dies més tard, els altres dos germans van declarar davant del Jutjat d'Instrucció número 2 de Badalona com a imputats. Tot i els càrrecs i la imputació per banda criminal contra els quatre, el jutge va decretar per a tots quatre llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars i ja tornen a ser al carrer.

Topmanta, un problema a Barcelona

Amb l'arribada del bon temps, el topmanta s'ha tornat a apoderar dels carrers de Barcelona. A la zona del passeig marítim i també en estacions de metro del centre, com plaça de Catalunya, es viuen cada estiu moments de tensió entre la policia, els comerciants i els venedors ambulant sense llicència.


Comentaris

envia el comentari