Torna el calendari solidari dels Mossos: 280.000 euros recollits en cinc anys

Els beneficis del calendari de 2019 seran, per cinquè any consecutiu, per familiars de malalts d'Alzheimer

Miquel Buch, conseller d'Interior, a la presentació del calendari solidari dels Mossos d'Esquadra.
Miquel Buch, conseller d'Interior, a la presentació del calendari solidari dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Alzheimer, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha presentat el calendari solidari 2019 dels Mossos d'Esquadra, que ha recaptat més de 280.000 euros en cinc edicions, lliurats íntegrament a entitats que desenvolupen tasques socials. Per cinquè any consecutiu, els beneficis seran per la Federació d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Catalunya (FAFAC). L'acte s'ha celebrat al centre de Barcelona i ha comptat amb la presència del conseller i del director general de la Policia, Andreu J. Martínez, i el màxim comandament policial del cos, el comissari Miquel Esquius, entre d'altres comandaments i Immaculada Fernández, presidenta de la FAFAC.

El conseller ha destacat que els Mossos d'Esquadra «és una policia de proximitat que vetlla per la democràcia i per la convivència i la protecció de les persones i evidentment també vetlla pels col·lectius més vulnerables». La presidenta de la FAFAC, Immaculada Fernández, ha posat en valor la complicitat i la sensibilitat de totes les persones que han participat en el calendari.

Més de 100 mossos participen en el calendari

El calendari 2019 és la continuació de l'edició del 2018, on s'encetava un projecte de dos anys en què les festes populars d'arreu del territori són l'escenari de les catorze imatges que il·lustren el calendari. A les fotografies hi apareixen gairebé 100 voluntaris del cos de Mossos d'Esquadra a més d'unes altres 200 persones entre usuaris, familiars, psicòlegs, personal sanitari i treballadors de les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer juntament amb les entitats organitzadores de cada festa.

Cada mes del calendari s’il·lustra amb una coneguda festa popular del país. En breu el calendari ja es podrà trobar en diverses botigues i seus de l’associació de familiars de malalts d’Alzehimer de Catalunya.

Imatges del making of del calendari


Comentaris

envia el comentari