Torna "el del vestit", un dels carteristes més coneguts de Barcelona

L'home actua principalment a la Línia 2 del Metro de la ciutat i al passeig de Gràcia, on es concentren més turistes

Vesteix amb indumentària elegant per passar inadvertit entre els passatgers
L'home vesteix amb indumentària elegant per passar inadvertit entre els passatgers i no aixecar sospites | Twitter
 

Torna "el del vestit", un dels carteristes més coneguts i astuts del Metro de Barcelona. Es tracta d'un vell conegut entre els vigilants de seguretat més veterans i els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Ara també és una cara popular entre les patrulles ciutadanes, que han alertat de la seva presència en el terreny suburbà. El sobrenom és el que utilitzen els treballadors de TMB per referir-se a ell, així com el personal de seguretat i els atrapa carteristes. 

Les fonts consultades asseguren que aquest delinqüent veterà ha tornat a Barcelona després de desaparèixer una temporada de la ciutat durant 2018. Actua principalment en la Línia 2 ( la morada), de forma discreta i molt professional. El seu valor diferencial respecte a altres carteristes és la seva indumentària:  vesteix amb un vestit obscur, pantalons de vestir i sabates. També se li pot veure amb una vestimenta més casual, igualment arreglada: camisa i jersei de punt, amb texans o pantalons, segons l'ocasió. Sempre ho fa amb elegància, per passar inadvertit entre la resta de passatgers.

L'americana, el seu truc principal 

Aquest home de mitjana edat tendeix a actuar en solitari, però també l'han vist "treballant" acompanyat, segons destaquen les fonts del sector de seguretat. El seu truc per robar és senzill: «Es treu l'americana a l'andana, un gest molt comú i que no aixeca sospites, i la col·loca al seu avantbraç. S'apropa a la seva víctima i, en qüestió d'un minut o menys, fica la mà a la butxaca, motxilla o bossa per sostreure tot el que tingui valor», indiquen les mateixes fonts.

Descobert per les patrulles ciutadanes 

Aquest elegant carterista difícilment és descobert. Segons els vigilants, es tracta d'un dels més "professionals" de tot el metro de Barcelona. No obstant això, els seus trucs es van veure descoberts per la proliferació de les patrulles ciutadanes i l'activisme anti carterista.

El seu rostre ha estat difós a través de diverses comptes de Twitter, que alerta a la resta de ciutadans de la seva presència a les andanes. També ha estat enxampat in fraganti per patrulles ciutadanes com la d'Eliana Guerrero. D: un dels integrants del grup el va descobrir a l'altura del passeig de Gràcia i va gravar la seva expulsió d'un vagó amb el seu telèfon mòbil.

L'individu en qüestió actua principalment a la Línia 2 (la morada) perquè prové des de Sant Roc (Badalona), zona en la qual suposadament resideix segons indiquen fonts que el coneixen des de fa anys. «Es mou per Paral·lel, Sant Antoni, Monumental, Sagrada Família o Universitat, però sobretot per passeig de Gràcia, on hi ha més turistes», asseguren fonts de les patrulles ciutadanes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari