Torna pel seu propi peu el menor fugat d'un centre de Berga

Des del centre expliquen que no avisen immediatament a la família perquè han de seguir un protocol

El menor, natural de la Seu d'Urgell, va fugir d'un centre a Berga
El menor, natural de la Seu d'Urgell, va fugir d'un centre a Berga | Mossos d'Esquadra

El menor natural de la Seu d'Urgell fugat del centre Valldaura de Berga (Barcelona), va tornar fa uns dies al recinte pel seu propi peu. Segons ha explicat el director clínic del centre a AraAndorra, Jordi Royo, el noi va tornar per ell mateix al centre i no es va avisar immediatament a la família «perquè nosaltres hem de seguir un protocol». Aquest protocol, afegeix, és el mateix que es va seguir quan va desaparèixer el jove.

En aquell moment, a la família es va informar de la fuga del menor 48 hores després del succés, ja que, primer, s'havia de denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra i, seguidament, a la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència. Cal recordar en aquest punt que els pares del menor ja que no tenen la responsabilitat legal sobre el noi i que la tutela recau des del passat mes de setembre sobre la Generalitat de Catalunya.

Finalment, el director clínic de Valldaura ha manifestat en les seves declaracions que «el centre Valldaura no és un centre de menors, tampoc un centre d'internament ni un espai sociosanitari». «És una escola, una casa de colònies, on no s'obliga a ningú a ser-hi en contra la seva voluntat», ha dit un Royo que ha volgut sentenciar tot dient que «nosaltres estem aquí per ajudar». 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'agraïment del pare 

Per la seva banda, el pare del menor desaparegut de la Seu d'Urgell, el qual va fer una crida en el moment en què es va assabentar de la desaparició del seu fill, també ha volgut transmetre per les xarxes l'agraïment de totes les persones que l'han ajudat. «Moltes gràcies als mitjans de comunicació i amics que m'heu ajudat a compartir l'angoixa d'aquests dies i us heu preocupat sense ser el vostre fill. Moltes gràcies», ha publicat el pare del menor. En aquesta línia, tal com també afirmava el pare, tota la família estava molt preocupada per la desaparició del menor i, per això demanaven la màxima difusió possible per tal de facilitar la troballa del jove.

Segons va avançar en el seu moment el diari Altaveu, la darrera connexió del jove va ser uns dies després de la seva desaparició des de la plaça d'Espanya de Barcelona. Tal com van explicar, el menor s'hauria ficat en contacte amb una tieta seva per explicar-li que estava en una casa gran i que necessitava diners. Des de llavors, el seu entorn no va tornar a saber res més d'ell fins que, la setmana passada, es va presentar de nou per voluntat pròpia al centre Valldaura.


Comentaris

envia el comentari