Roger Torrent, en l'atenció als mitjans després de l'acte polític de l'Acampada Jove a Montblanc

Torrent a l'Acampada Jove retreu l'«arrogància» de Pedro Sánchez

El president del Parlament afirma que ERC no posa «línies vermelles» però tampoc donarà «xecs en blanc»

El president del Parlament, Roger Torrent, ha exigit al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que faci política i que no es comporti com si hagués guanyat les eleccions amb majoria absoluta, en relació al ple d'investidura que s'ha de celebrar la setmana vinent. «Ja n'hi ha prou de tanta arrogància. Li exigim que faci política i això vol dir que triï si es vol deixar arrossegar i acomplexar per l'extrema dreta o plantejar governs progressistes que obrin la porta al diàleg», ha afirmat Torrent.

Torrent assisteix a l'Acampada Jove a Montblanc.

El republicà ha assegurat que el partit no «bloquejarà res» i que no posaran «ni línies vermelles ni xecs en blanc, hem vingut a fer política», ha subratllat. Torrent ha fet aquestes declaracions als mitjans aquest dissabte en l'acte polític de l'Acampada Jove a Montblanc.

El president del Parlament, Roger Torrent, en l'acte polític de l'Acampada Jove a Montblanc
El president del Parlament, Roger Torrent, en l'acte polític de l'Acampada Jove a Montblanc | ACN

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha lamentat que Oriol Junqueras, Marta Rovira i la resta d'empresonats i exiliats no hagin pogut participar de l'acte polític central que cada any organitza el jovent republicà a Montblanc. «Haurien de ser aquí avui. Però  són víctimes de la repressió», ha etzibat Torrent. Tot i això, ha assegurat que la «repressió» de l'Estat no els aturarà  i que no defalliran mai «malgrat les circumstàncies que toca viure».

Actitud «d'arrogància» de Pedro Sánchez

En aquest sentit, ha retret les «dinàmiques repressives» i l'actitud «d'arrogància» de Sánchez. «Si es pensa que menystenint els més de dos milions de catalans que van votar la república, desapareixerà el conflicte, és que no ha entès res», ha subratllat el republicà. «Ja n'hi ha prou de tanta arrogància, de comportar-se com si hagués guanyat les eleccionsamb majoria  absoluta, toca fer política», ha reblat.

Davant d'això, Torrent ha exigit al president del govern espanyol que esculli entre les vies que permetin el diàleg o deixar-se endur per les manifestacions de Colón i de l'extrema dreta. «En qualsevol cas, des d'ERC ja hem dit sempre que  ni línies vermelles ni xecs en blanc, hem vingut a fer política, no a bloquejar res», ha insistit el republicà. Per això, ha reclamat afrontar políticament el conflicte entre Catalunya i Espanya.

Roger Torrent amb l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, entre d'altres l'acte de l'Acampada Jove
Roger Torrent amb l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, entre d'altres l'acte de l'Acampada Jove | ACN

 

Els republicans a l'expectativa en el debat d'investidura

Pel que fa al posicionament dels republicans en el debat d'investidura de la setmana que ve, Torrent ha dit que estan a  l'expectativa del que pugui passar en els propers dies. «Veurem quin Pedro Sánchez i quin PSOE ens trobem, si és el que es deixa acomplexar per l'extrema dreta o el que acull els refugiats que arriben al port de València», ha explicat. Malgrat això, ha deixat en mans dels òrgans interns del partit la decisió i no ha revelat què votaran.

Prèviament, en la seva intervenció, Torrent ha fet una crida a la tenacitat i a la convicció per arribar a proclamar la república. En l'acte polític, també hi han intervingut l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que ha demanat «fermesa» i ser «agosarats» de cara a la sentència del Tribunal Suprem.

El portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, en l'acte polític de l'Acampada Jove a Montblanc
El portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, en l'acte polític de l'Acampada Jove a Montblanc | ACN

 

Pau Morales ha instat la societat a no rendir-se

També ho ha fet, el portaveu del jovent republicà i director de l'Acampada, Pau Morales, que ha instat la societat a no rendir-se. «Davant de la sentència que vindrà, el jovent hem de seguir lluitant, cal que ningú es rendeixi i que ni ningú s'aturi», ha conclòs.

A la vegada, s'ha recordat i reivindicat el compromís feminista de Carme Forcadell i Dolors Bassa. L'Acampada Jove tancarà aquesta nit la 24a edició, que fins al moment ha estat marcada per la reivindicació de l'alliberament dels presos i la lluita feminista.