IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Torrent: «Si els acusen per organitzar un referèndum, ho hauríem d'estar milers de persones»

El president del Parlament s'ha mostrat també preocupat que «l'extrema dreta exerceixi l'acusació popular»

Torrent
Torrent s'ha mostrat preocupat de veure l'extrema dreta exercint d'acusació popular   | CCMA

Continua el judici als presos catalans i aquest matí de dilluns, el president del Parlament, Roger Torrent, ha criticat, en la seva declaració com a testimoni al Suprem, que els dotze imputats estiguin asseguts al banc dels acusats per l'1-O. «Si estan aquí per organitzar un referèndum, ho hauríem d'estar milers de persones, el primer jo», ha manifestat durant el seu interrogatori al Suprem.

Torrent ha defensat la seva antecessora, Carme Forcadell, i ha dit que la Mesa no pot «no admetre» una iniciativa d'un grup «per més inconstitucional que un pugui pensar que és», perquè només ha de mirar si està ben presentada, en temps i forma. «Si no fos així, es convertiria en un òrgan censor», ha dit, referint-se al Parlament.

A més, ha declarat explícitament que si s'hagués trobat en la posició de Forcadell hauria actuat de la mateixa manera i ha defensat que la solució al conflicte polític a Catalunya passarà per tornar a votar. «Jo vaig votar l'1-O com més de dos milions de persones, i tornarem a votar perquè el conflicte només es resoldrà a través d'un referèndum», ha afegit.

Nou rebuig a Vox

Torrent ha recordat que onze dels dotze acusats han estat diputats i que el fet que nou d'ells estiguin a la presó suposa una «greu distorsió» del «normal funcionament» del Parlament. A més, ha mostrat el rebuig a contestar a Vox. «Vull mostrar la meva preocupació que estiguin asseguts al banc acusats i l'extrema dreta exerceixi l'acusació popular», ha valorat. Torrent ha declarat proposat com a testimoni per l'acusació popular, exercida per Vox.

Advocats com Andreu van den Eynde, Jordi Pina i Marina Roig han volgut interrogar Torrent per altres fets, com els fets del 20 de setembre. Però el president del tribunal, Manuel Marchena, ha evitat que pronunciessin les preguntes perquè constin en acta. Segons ha justificat, el testimoni està proposat per Vox i considera que és un «interès sobrevingut» aprofitar la seva citació per preguntar coses més enllà del seu «coneixement sobre l'activitat parlamentària». 


Comentaris

envia el comentari