Torrent suspèn la segona volta de la investidura de Turull

Aquesta decisió arriba després de l'advertència de Moncloa, que estudia emprendre mesures contra Torrent

Primera imatge del president Torrent, al Parlament de Catalunya.
Imatge del president Torrent al Parlament de Catalunya. | Cedida

Segons diverses fonts parlamentàries, el president del Parlament ha decidit suspendre la votació d'investidura de Jordi Turull. En vista de les advertències de Moncloa, que estudiava emprendre mesures contra el dirigent d'ERC, i de les peticions de C's, PSC-Units i PPC, no se celebraran les votacions. D'aquesta manera, Torrent llegirà un comunicat institucional i hi haurà un torn de paraula per cada grup parlamentari.

En aquest sentit s'ha pronunciat aquest matí: «Els poders de l’Estat estan impedint que la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes es pugui exercir lliurement. En aquestes condicions, el ple d'investidura no es pot celebrar», declara el president del Parlament. D'altra banda, no ha fet cas a les peticions dels partits unionistes que demanaven que desconvoqués totalment el ple d'aques dissabte.

Es manté el ple, però no les votacions

Després del discurs de Torrent, els 4 diputats del grup Popular al grup mixt han abandonat l'hemicicle. D'aquesta manera, consideren que és un «frau de llei» seguir sense candidat. Igual de contundent s'ha mostrat Inés Arrimadas, afirmant que «no és normal que un president del Parlament doni un míting en un ple».

Els grups independentistes, per la seva part, han col·locat llaços grocs en record dels polítics sobiranistes empresonats als escons buits. Sergi Sabrià, portaveu d'ERC, assegura que «avui algunes bones persones son a la presó i els lladres estan al carrer», i envia un missatge al govern de Madrid: «L'Estat espanyol ja no podrà ser mai més el dels catalans, aquest és el millor exemple que no hi ha futur al regne d'Espanya».

L'acte es produeix el mateix dia que la policia finlandesa ha notificat que ha rebut l'euroordre de detenció contra Carles Puigdemont, qui ja ha afirmat que es presentarà voluntàriament a les autoritats. 


Comentaris

envia el comentari