Un total de 21 anys sense Cristina Bergua, desapareguda el 1997 a Cornellà de Llobregat

El rastre de la menor es va perdre després d’acudir a casa de la seva parella per deixar-la

Cristina Bergua, la menor desapareguda
Cristina Bergua, la menor desapareguda | Cedida

21 anys de desesperació. Això és, segurament, el primer que els ve al cap als pares de Cristina Bergua a l’hora d’encetar un nou dia. El 9 de març de 1997 la seva filla, que aleshores tenia 16 anys, va desaparèixer de Cornellà de Llobregat sense deixar rastre i els Mossos d’Esquadra van deixar el cas en la categoria de prescrit. No tancat.

Els seus pares, però, encara l’esperen. Mentre els cossos policials no els confirmin el contrari —tot i obtenir la categoria de prescrit el cas continua obert—, Juan Bergua i Luisa Vera continuen mantenint un bri d’esperança que els fa somiar amb el retorn de la seva filla.

Va anar a casa la seva parella per deixar-lo

És l’última notícia que els consternats progenitors de la víctima van tenir. Sabien que la jove Cristina s’havia  dirigit a casa la seva parella, Javier Román, per explicar-li que volia deixar d’estar amb ell.

Va marxar de casa amb 1.500 pessetes i el DNI. La noia, però, no va tornar mai més. Instants després els Mossos d’Esquadra van obrir diligències per investigar el cas però, 21 anys després, el cos no va poder fer cap troballa conclusiva que determinés què li havia passat a la noia.

La investigació va seguir plenament oberta durant els anys següents —quan la recerca de la noia era a l’ordre del dia—, tot i que amb el pas dels anys la cobertura atorgada al cas va acabar sent nul·la.

Els pares de Cristina Bergua, en una entrevista a TVE
Els pares de Cristina Bergua, en una entrevista a TVE | TVE

 

El clam desesperat dels pares

«En casos com el nostre, el més important és buscar-los perquè la terra no s'empassa als desapareguts», va relatar el pare, Juan Bergua, a ‘El Mundo’.

Aquest, qui ha enganxat més de 300.000 fotografies per tot el país segueix preguntant-se: «Què va poder passar? En què podíem haver fallat? Mai hi ha hagut respostes. Ni proves. Ni indicis».

Passats 21 anys, el cas segueix obert i els pares mantenen l’esperança de trobar-la.


Comentaris

envia el comentari