URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un total de quatre carreteres catalanes continuen tallades, i és obligatori l'ús de cadenes en 40 vies més

El temporal de pluja i neu continuarà encara al llarg d'aquest dimarts
Un cotxe dels Mossos d'Esquadra en una carretera nevada | Cedida

 

El temporal de pluja i neu que afecta Catalunya des de diumenge passat continua creant problemes. Més enllà de la precipitació acumulada, i dels importants gruixos de neu, està generant problemes a les carreteres de tot Catalunya. En aquests moments, hi ha un total de quatre carreteres tallades, tot i que no es tracta de vies tan importants com les d'ahir dilluns, però, això sí, és obligatori l'ús de cadenes en 44 carreteres més. 

 

En concret, està tallada la BV-4024, entre Bagà i Coll del Pal, la C-28 al Port de la Bonaigua, la GIV-4016 entre els municipis de Planoles i Toses, i la GIV-52 entre Viladrau i Sant Marçal del Montseny.  Amb tot, a la carretera N-260 està restringit el trànsit de camions entre El Pont de Suert i Sarroca de Bellera, Montferrer, Castellbò i Soriguera, i entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya. 

Imatge de l'estat de les vies de la línia R3 de Rodalies ahir a Puigcerdà | cedida

 

Més enllà d'això, la neu continua afectat la circulació de trens de la línia R3 de Rodalies. Tal com ha informat Protecció Civil, encara està pendent de finalitzar la revisió de la línia, i que les màquines llevaneus passin, per tal de restablir la circulació. Amb tot, la circulació de trens entre Ripoll i Puigcerdà, així com entre Ribes de Freser i Puigcerdà està interrompuda, i no hi ha possibilitat d'oferir servei. 

 

 

 

El temporal també ha afectat la línia R12, i és que l'enllaç entre Cervera i Lleida s'efectua per carretera en tot el seu recorregut. Al mateix temps, un total de 43 menors i 13 monitors continuen aïllats per la neu en una casa de colònies al municipi berguedà de Saldes, i cal recordar que ahir els Mossos van rescatar altres 60 estudiants que van quedar atrapats en el seu autocar a la carretera de Toses cap a la Molina. 

 

El bus que va quedar atrapat a la neu ahir a Saldes | cedida