Tots els detalls sobre la mort de la filla d'Ana Quezada en caure per una finestra

Els fets van ocórrer l'any 1996

Imagen de archivo de Ana Luisa Quezada.
 Ana Luisa Quezada en una imatge d'arxiu | Gtres

La barbaritat d'Ana Julia Quezada amb el menut Gabriel Cruz ha fet que la policia regirés el passat. Ridelca, la filla gran de la presumpta assassina d'en Gabriel, es va precipitar al buit des d'un setè pis el 10 de març de 1996. Aleshores, el terrible succés semblava un simple infortuni i, de fet, així es va tancar el cas.  

Instants després, el pare adoptiu de la petita va trucar desesperat al 091 i els agents que van acudir al lloc dels fets relaten que no van prendre declaració a la mare a causa «d'una forta excitació nerviosa».

Un succés rescatat

La causa estava tancada. La nota 'prescrit' semblava definitiva però la involucració de Quezada en la mort del menut Gabriel ha fet disparar totes les alarmes.  Segons ha tret a la llum ‘El Mundo’, la Ana Julia havia començat a sortir amb un camioner de Burgos, que va acabar trobant el cos de la menuda sense vida. 

Segons l'atestat policial, aquest va ser el relat dels agents. «Hem pogut comprovar que a l'interior del celobert de l'habitatge, es trobava sense vida —amb les cames flexionades i obertes—, el cos d'una nena d'uns quatre o cinc anys», relata l'atestat en primera instància. 

Al fil de la declaració, aquest prossegueix: «La nena duia un pijama de color blanc amb ratlles color rosa i estava situada com a uns tres metres de la paret. S'observa, també, com la finestra del pis setè es trobava oberta».

 

El pare adoptiu va trobar la petita

El pare adoptiu de la menuda va manifestar a la Policia Nacional que «sobre dos quarts de vuit del matí, va treure el cap per la finestra de l'habitació de les seves filles comprovant que la gran no es trobava al llit».

Per la qual cosa, va veure que «la finestra era oberta» i va veure la petita «estirada a terra».

L'home no s'ho va pensar dues vegades i va baixar ràpidament al lloc dels fets. Instants després, va trucar als serveis d'emergència i la policia científica es va personar al lloc dels fets. 

Quezada, segons l'atestat, no va acabar declarant a causa «d'una forta excitació nerviosa». Finalment, el cas es va tancar com una mort accidental.


Comentaris

envia el comentari