Logo catalunyadiari.com

La tràgica història del petit de 4 anys que va morir ofegat amb un globus a Olot

El fill mitjà de la família Jallow va ennuegar-se amb el tros de goma que tenia a la boca
Imatge arxiu SEM
Els pares del petit, nascuts a Gàmbia, van tenir els seus tres fills a Catalunya | Cedida

 

Un simple globus jugava una mala passada aquest passat cap de setmana a la família Jallow.El seu fill mitjà, amb només 4 anys, perdia la vida ennuegat  amb un tros de goma que s'encallaria en el seu sistema respiratori. Els metges no van poder salvar el nen malgrat practicar-li una traqueotomia.

La tràgica tarda de diumenge a Olot, a la Garrotxa, començava sense indicis de perill, amb jocs a tres bandes entre germans. Vacances de Setmana Santa, el pati de casa, pilotes, joguines i globus. Diversió que acabaria en fatal accident i s'emportaria per davant la vida del petit, per desesperació de la família i consternació de tot el barri, tal com relata 'El Español'. 

«Va sortir d'aquí molt malament. Teníem poques esperances que poguessin fer alguna cosa per salvar la seva vida». Són paraules dels veïns del carrer Santa Pau, que van viure de primera mà l'accident. Quan un globus inflat esclata, la seva direcció és imprevisible i aquell dia, lluny de volar amunt,  la goma que el petit tenia a la boca va dirigir-se dins seu.

De Gàmbia a Catalunya

Els pares de la víctima, nascuts a Gàmbia, van començar una nova vida a la ciutat d'Olot, on naixerien els seus tres fills. El major, de 16 anys, treballa repartint menjar a domicili  en una pizzeria del poble. El petit només té dos anys.I la mala sort s'ha interposat en la vida del mitjà, que perdia la vida ennuegant-se amb el globus, abans que pogués complir els 5 anys. 

«Els conec des que van arribar aquí. Els hi vaig donar un llit que em sobrava.  Tenien problemes econòmics i al barri els hem estat ajudant en tot el que hem pogut», explica un veí. «Estava inflat i ell el tenia a la boca», afegeix, sobre el globus. «Va ser un accident. Tràgic, però un accident. Sembla que el tenia a la boca i el tocaria potser amb alguna dent i es va punxar», comenta el veí.

Efectivament, el nen tenia el globus a la boca en el moment de l'infortuni. Podria haver volat en una altra direcció però, malauradament, el tros de goma es dirigia a l'interior del cos del petit, amb molta força i cap a la una zona estreta, sense gaire espai, a la part més profunda de la tràquea.

Tres quilòmetres eterns fins a l'hospital

El germà va intentar ajudar-lo i els seus crits de seguida van alertar els pares. En veure que els seus intents per retirar el globus del seu interior no funcionaven, van decidir traslladar immediatament el seu petit a l'Hospital d'Olot, a només tres quilòmetres  de distància. Una distància aparentment curta que es convertia en eternitat, per al petit, ja en estat crític i sense aconseguir respirar, i per a la família. 

Els metges van optar per la traqueotomia, mesura dràstica donada la gravetat del cas.  Però el globus s'havia allotjat més avall de la zona intervinguda i, quan van arribar-hi, el petit ja havia mort. Ni veïns ni família eren optimistes i, malgrat la bona actuació dels professionals sanitaris, els seus pitjors pensaments es complien.

El mateix escenari del segrest més llarg de la història d'Espanya

Justament en el mateix carrer on viu la família Jallow, hi ha la farmàcia de Maria Àngels Feliu, la víctima del segrest més llarg de la història d'Espanya per motivacions no polítiques. Només 200 metres més enllà de l'establiment, es troba la casa amb pati del número 33, llar del petit fins diumenge.

La farmacèutica va ser alliberada fa 25 anys, deixant en xoc tot el veïnat. Un barri que prova de nou la tragèdia, aquesta vegada sense culpables i amb una curta vida perduda.