IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Trànsit no responsabilitza de forma penal a la conductora que va impactar contra Ángel Nieto

Quan el pilot va ser envestit «lleument» per la dona, va caure al tera i el seu cap va impactar contra l'asfalt en portar el casc sense lligar

Ángel Nieto, expilot de Motociclisme.
Ángel Nieto, expilot de Motociclisme. | EFE

Segons revela l'informe realitzat pels agents de l'Equip d'Atestats de la Guàrdia Civil de Tràfic d'Eivissa ha confirmat que Ángel Nieto es va copejar amb el cap contra el terra sense cap protecció perquè el casc que portava va sortir disparat perquè no el portava lligat al moment en què la conductora el va copejar, lleument, mentre conduïa el seu quad.

L'informe exposa que «al moment de l'accident sí que feia ús del casc de protecció homologat, el qual portava sense cordar», tal com relata el 'Diario de Mallorca'. Cal assenyalar que durant el mateix dia de l'accident, el 26 de juliol de 2017, els agents van comprovar que a pesar que Nieto portava el casc posat, aquest no el va protegir quan va caure a terra.

En aquest moment, l'equip d'atestats va iniciar unes investigacions per esbrinar si realment el casc va cedir o no estava ben subjecte. La conclusió final després de dur a terme totes les recerques és que Ángel Nieto no portava el casc cordat.

L'atestat remarca a tot moment, l'escassa força del cop que la conductora del cotxe, concretament un Fiat 500, va donar per darrere al quad de Nieto. Va ser un impacte feble que amb prou feines va deixar danys en els vehicles, però va ser suficient perquè Nieto sortís disparat i en perdre el casc, es colpegés de forma mortal al cap.

Cal assenyalar que el cotxe va registrar dues petites esgarrapades i en el quad els danys gairebé no podien apreciar-se.. La conductora és una dona de nacionalitat alemanya de 38 anys resident a Eivissa que va donar negatiu en alcohol i drogues, tot i no va respectar la distància de seguretat, apunta l'atestat, però no està imputada, ja que no s'aprecia a cap moment gens greu per la seva banda.

L'impacte es qualifica de lleu
 

Cal destacar que l'accident va ser a causa d'una imprudència lleu comesa per la conductora i per això mateix, els perjudicis econòmics derivats del mateix es dirimiran en una causa civil, ja que a cap moment es qualifica de responsabilitat penal.

Per tant, la imprudència lleu és una infracció general al codi de circulació que no està tipificada al codi penal, al contrari que la greu, que es caracteritza «pel descuit i oblit de les més elementals normes de prudència, en el trencament de les precaucions mínimes exigibles a qualsevol persona».

El pilot va morir vuit dies després de l'accident amb 70 anys. L'accident es va produir al voltant de les deu del matí en la carretera de Santa Gertrudis, on Nieto va ser traslladat a la Policlínica Nostra Senyora del Rosario. A l'UCI va romandre fins al 3 d'agost a la tarda quan va acabar morint.


Comentaris

envia el comentari