URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Un transportista troba set immigrants dins d'un camió a La Jonquera

En sentir sorolls, el conductor ha obert la càrrega i els ha vist
Imatge d'arxiu d'un camió | CatalunyaDiari.cat

 

Un camioner ha localitzat set immigrants a l'interior del vehicle a La Jonquera, a l'Alt Empordà. El conductor, que s'ha aturat en una benzinera, ha sentit sorolls i quan ha obert la càrrega els ha vist i ha alertat la policia.

 

El transportista ha arribat al municipi provinent de la frontera franco-italiana. Els immigrants procedeixen d'Etiòpia. Es tracta del quart cas de les mateixes característiques que es produeix en les darreres setmanes.

Els últims casos

Fa una setmana, un altre camioner en va trobar vuit immigrants a la caixa del seu camió quan anava a descarregar al polígon industrial de Celrà, al Gironès.  A Garrigàs, un altre camió procedent d'Itàlia i que portava matalassos a València va parar a l'àrea de servei perquè va sentir sorolls al remolc. A dins, hi va trobar quatre tunisians.

 

El darrer cas va tenir lloc aquest cap de setmana a l'AP-7, a Figueres. En aquesta ocasió, el camioner hi va trobar 15 immigrants —13 eren homes i dues dones— dels quals 11 eren originaris d'Eritrea i 4 d'Etiòpia.

 

En aquest cas, i en passar la frontera de La Jonquera cap a les 14.30 hores, el transportista va sentir un soroll a la caixa del camió. Al peatge de l'autopista AP-7 a Figueres va aprofitar que és el punt de tràfic dels Mossos d'Esquadra per parar i alertar els agents. Aquests van obrir la caixa i van localitzar els immigrants.

 

Tots ells es trobaven en bon estat de salut i van explicar a la policia que havien pagat un mínim de 20 euros a una persona perquè els digués a quin camió pujar. Després de prendre'ls declaració, els Mossos els van traslladar a la comissaria de La Jonquera de la Policia Nacional, que té les competències en estrangeria, i aquest mateix dia van ser retornats a França pel conveni de readmissió d'immigrants indocumentats.