IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Trapero va declarar a la jutge Lamela que l'atestat de la Guàrdia Civil sobre l'1-O és «en gran part, parcial i fals»

Surten a la llum la segona declaració del major dels Mossos a l'Audiència Nacional

SJOse8sT en Videos

El programa 'Versió RAC1' feia públiques aquest dimecres, 18 d'octubre, les gravacions d'algunes parts de la primera declaració del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, a l'Audiència Nacional el passat 6 d'octubre. Aquest divendres, 20 d'octubre, el diari 'ABC' ha tret a la llum la gravació de la segona declaració de Trapero davant la jutge Carmen Lamela, aquest passat dilluns, 16 d'octubre. En aquesta segona declaració, Trapero va carregar contra l'informe que la Guàrdia Civil havia entregat a Lamela i on s'explicaven els detalls de les actuacions durant l'1 d'octubre. Respecte a aquest informe, el fiscal del cas, Miguel Ángel Carballo, pregunta a Trapero sobre els fets que explica la Guàrdia Civil, però el major dels Mossos diu que «en gran part, ja que no em permet explicar-ho amb detall, li dic que són parcials i falsos: ometen gran part de la informació».

La Guàrdia Civil també va entregar a la jutge Lamela una recopilació de 24 vídeos d'actuacions en col·legis electorals durant l'1 d'octubre, on es mostra una soposada passivitat dels agents dels Mossos d'Esquadra. Respecte a aquest contingut audiovisual, Trapero declara al fiscal que «són vídeos molt parcials», «tenen una imatge que recull la situació d'un o dos minuts en un col·legi», i explica que la Divisió d'Afers Interns dels Mossos ha buscat la informació que correspon en cada vídeo i durant tot el dia. Així, Trapero explica que pot haver-hi un vídeo d'un minut i després l'informe intern que declara que els Mossos van tancar aquell col·legi electoral o bé la identificació dels responsables de les meses electorals. 

El major dels Mossos declara que «sorprèn molt» que la Guàrdia Civil faci el seu atestat el dia 6 d'octubre on «explicita» un «incompliment» per part del cos dels Mossos, ja que aquell dia la policia catalana encara no havia entregat els seus informes a la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Trapero explica que van entregar el dia 10 d'octubre a la magistrada les actuacions que van dur a terme durant el referèndum. 

En un altre moment el fiscal pregunta a Trapero si creu que eren suficients dos agents dels Mossos a cada col·legi electoral per complir l'ordre, però el major dels Mossos li respon que «no és qüestió que sigui suficient o no», sinó que «tensant al màxim els cossos policials, és el que teníem, no hi havia capacitat de tenir-ne més». Trapero declara que «vam fer el màxim amb els canvis de torn per tenir el màxim de gent, que no ha passat en cap altre moment en la història del cos». 


Comentaris

envia el comentari