ÚLTIMA HORA

Clar descens dels contagis i les morts per coronavirus a Espanya

Els presos seran traslladats a Madrid el divendres vinent

El Suprem ajorna tres dies el trasllat perquè els acusats siguin a Madrid amb pocs dies d’anticipació | El Suprem, d'altra banda, denega la llibertat dels presos polítics a les portes del judici al·legant risc de fuga
El trasllat dels presos a Madrid s'ha fixat finalment per l'1 de febrer | Cedida

Els nou presos independentistes seran finalment traslladats als centres penitenciaris de Madrid el proper divendres, 1 de febrer. Així ho ha fet públic el periodista Ernesto Ekaizer al diari ‘Ara’, on fonts jurídiques assenyalen que el Tribunal Suprem ha optat per promoure un trasllat que permeti als acusats ser a prop del tribunal amb pocs dies d’anticipació.

 

El trasllat, així mateix, començarà a les 7 del matí del divendres i el president Quim Torra ja ha anunciat que acudirà a Brians II per acomiadar-los. 

 

En un principi els presos havien de ser traslladats demà, dia 29 de gener i sembla que aquest canvi de data podria ser motivat per algunes sentències recents del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH). D’aquesta manera els lletrats s’hauran de traslladar a Madrid l’estrictament necessari per poder seguir preparant la defensa en contacte directe amb els seus clients.

 

Falta dictar l’acte de pertinença de les proves

El tribunal encarregat del judici oral ha de fer públic en les pròximes hores l’acte de pertinença de les proves proposades per totes les parts. Un cop feta aquesta resolució, s’anunciarà si el judici pot començar el dimarts 5 de febrer, com s’havia declarat inicialment.

 

Les sessions del judici oral haurien d’acabar setmanes abans del començament de la campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques datades pel 26 de maig. D’aquesta manera s’espera que a finals d’abril es donin per Acabades les sessions del judici oral.

 

Finalment tant magistrats com acusats dinaran a l'interior del tribunal | CatalunyaDiari.cat
 

Després de diverses discussions sobre si, tant magistrats com acusats, dinarien o no a l’interior del tribunal, finalment s’ha dictat que ambdues parts tindran una hora i mitja per dinar allà mateix, amb un càtering que disposarà al tribunal.

 

 

Ja es preveia un canvi de data

Quan es va confirmar, en un principi, que el trasllat dels presos seria efectiu el dimarts 29 de gener, el president del tribunal Manuel Marchena va informar el ministre d’Interior Fernando Grande-Marlaska que es podria retardar l’inici del judici i que tot dependria de la data exacta del trasllat. Tot i així, de moment l’inici, s’espera, pugui seguir sent el 5 de febrer, per donar, com dèiem, temps suficient per poder realitzar tot el judici oral.Comentaris

envia el comentari