rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Un tren atropella un ramat de vaques quan circulava per Toses, al Ripollès

Els 37 passatgers del comboi no han resultat ferits i han estat rescatats pels Bombers
Imatge d'un tren de Rodalies. | Metrópoli Abierta

 

Un tren de la província de Girona ha atropellat un ramat de vaques mentre circulava per la seva ruta, concretament passava per la localitat de Toses, a la comarca del Ripollès. Com a conseqüència de l'atropellament la circulació de combois entre les estacions de Ribes de Freser i Puigcerdà està tallada. El succés s'ha produït aproximadament a tres quarts de dotze d'aquest migdia, el tren era de la línia R3 i feia el recorregut entre la Tor de Querol i l'Hospitalet.

 

Cal mencionar, però, que cap de les persones que viatjava a l'interior del tren ha resultat ferida, els 37 passatgers del comboi han quedat il·lesos i els Bombers de la Generalitat han acudit al lloc dels fets per realitzar la seva evacuació. En aquests moments totes les persones estan sent transbordades a un autobús amb la col·laboració dels Bombers i també dels Mossos.

 

 

Bombers ha destacat que, a més de les 6 dotacions que treballen en l'evacuació dels passatgers, el seu Grup d'Emergències Veterinàries (GEV) es troba en aquest moments atenent el bestiar que ha sigut atropellat, haurien sigut vuit vaques en total, una d'elles hauria quedat sota el comboi.

 

Servei de transport alternatiu

Els fets han tingut lloc en una zona pròxima a l'estació de Toses, per la qual cosa la circulació ha quedat tallada en aquest tram. A més de l'autobús habilitat pels passatgers del tren, Renfe ha posat en marxa també un servei alternatiu per a les persones que havien de circular durant les pròximes hores, fins que duri l'afectació, amb l'R3. Serà un transport per carretera entre les estacions de Ribes de Fresser i Puigcerdà.

 

Poc després de l'incident, Protecció Civil ha activat també la prealerta del pla Ferrocat pel tall de la circulació de tren de l'R3.