Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà d'un mossèn, amb un rosari a la mà

Tot per una herència: l'engany d'un capellà català amb el certificat matrimonial

L'exrector de Sant Vicenç de Castellet ha estat condemnat a tres anys de presó per l'Audiència de Barcelona

L'Audiència de Barcelona ha condemnat l'exrector de la parroquia de Sant Vicenç de Castellet (Bages), David Vargas, a tres anys de presó pel fals casament d'una dona amb un difunt. Així mateix, el mossèn haurà de pegar una multa de 1.080 euros. El tribunal ha condemnat Vargas per un delicte de falsedat documental, descartant-se el delicte d'estafa en considerar que, durant el judici celebrat a finals del passat mes de febrer, va quedar demostrat que els dos nuvis d'edat avançada van casar-se per l'església l'1 de juliol del 2008.

El tribunal considera provat que l'exrector es va posar d'acord amb la qui, durant anys, va ser parella del difunt i la seva filla, que va signar com a testimoni en l'expedient matrimonial. 

Falsificació de l'expedient matrimonial

La mort del nuvi es va produir l'11 de novembre del 2008, i va ser amb posterioritat quan, segons ha dictaminat el tribunal, es va falsificar l'expedient matrimonial, que es va inscriure al registre civil el 17 de març del 2009. Durant el judici, la fiscalia va considerar que el nuvi havia acceptat a casar-se després de 17 anys de convivència, però no volia que quedés documentat ni tingués efectes legals. Un fet que, segons el ministeri, explicaria per què el matrimoni no es va inscriure al registre civil fins al març del 2019, cinc mesos després que el nuvi morís.

El tribunal també ha condemnat la filla de la parella del difunt —la núvia ara ja va traspassar— a un any i mig de presó com a cooperadora necessària per un delicte de falsedat documental. A més, tan ella com l'exrector hauran d'indemnitzar de forma conjunta als nebots del difunt que, al no haver-hi testament, eren els seus hereus. En total, els hauran d'indemnitzar amb 203.934 euros i el Bisbat de Vic haurà d'assumir-ne la responsabilitat subsidiària.