URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Tres detinguts per assaltar disset comerços de les comarques gironines

El líder de la xarxa captava menors d'edat per fer feines de vigilància | Els Mossos no descarten més detencions

lladres
Tres detinguts per assaltar disset comerços de les comarques gironines | CatalunyaDiari.cat

Cop policial a un grup criminal dedicat a assaltar comerços de les comarques gironines. Els Mossos d'Esquadra  han detingut tres suposats integrants d'una banda a la qual atribueixen fins a disset robatoris, onze d'ells en grau de temptativa, a restaurants, bars, estancs i botigues. 

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra han descobert que el grup estava perfectament organitzat i cadascun dels seus integrants tenia un rol assignat. A més, el líder de la xarxa havia arribat a captar menors d'edat per fer feines de vigilància. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

La banda estava perfectament organitzada

Entre el 21 de març i el 6 d'abril es van cometre diversos robatoris en comerços de L'Escala (Alt Empordà), Fontcoberta (Pla de l'Estany), Girona, Celrà (Gironès) i Besalú (Garrotxa). L'objectiu dels lladres eren restaurants, bars, estancs i botigues

La unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra de l'ABP Gironès-Pla de l'Estany va obrir una investigació que va culminar el 12 d'abril amb la detenció de tres suposats membres del grup criminal. Els Mossos van constatar que els robatoris els perpetrava una banda de persones perfectament organitzada, on cadascun dels seus integrants tenia un rol concret.

Van cometre un gran nombre de robatoris en poc temps

Mossos d'Esquadra
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions | Mossos d'Esquadra

Abans de cometre el robatori, seleccionaven l'objectiu i sempre utilitzaven el mateix 'modus operandi': mentre un d'ells esbotzava la porta del local, un altre hi entrava per saquejar-lo ràpidament. També hi havia un membre que feia les tasques de vigilància mentre esperava pels voltants dels edificis, amb el vehicle a punt per fugir. Acostumaven a sostreure la caixa enregistradora i la carregaven al cotxe per obrir-la més tard.

Aquest grup tenia molta mobilitat i va concentrar un gran nombre de robatoris en poc temps. Els robatoris es van perpetrar els dies 21, 26 i 30 de març i el 6 d'abril. A més, durant les indagacions els agents van descobrir que el líder del grup havia arribat a captar menors per fer tasques de vigilància.

Els detinguts són tres homes d'entre 18 i 24 anys

Quan van detenir els tres sospitosos, els hi van comissar diverses eines amb les quals, presumptament, perpetraven els robatoris. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, tots amb antecedents per fets similars, van passar el dia 13 d’abril a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que els va deixar en llibertat provisional. 

Els sospitosos són tres homes, d'entre 18 i 24 anys, de nacionalitat espanyola, veïns del Pla de l'Estany i Girona. Els hi atribueixen disset robatoris amb força, onze en grau de temptativa.

 


Comentaris

envia el comentari