Tres detinguts en una batuda antidroga en un narcopis '24 hores' al barri del Gòtic

Era un no parar d'entrada i sortida de turistes per comprar droga i consumir a l'interior | La Guàrdia Urbana va assaltar el pis i detenir a tres persones

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut aquest dimarts, 24 de juliol, tres persones acusades de vendre drogues en un narcopis del barri Gòtic de la capital catalana que funcionava com a punt de subministrament d'estupefaents durant les 24 hores del dia. En l'operació s'ha intervingut èxtasi, cocaïna i marihuana i s’ha pogut tenir accés a informació rellevant de cara a les investigacions contra el narcotràfic que fa la policia de la ciutat.

L’operació s'ha dut a terme a instàncies del jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona, ​​després de detectar que des d'aquest pis se subministraven drogues, entre altres clients a turistes, durant les 24 hores del dia. Era un punt de venda molt actiu, assenyalat pels veïns, per l’entrada i sortida de compradors. Els consumidors compraven la droga i també la consumien a l’interior.

Un narcopis en marxa les 24 hores del dia

En l’escorcoll del narcopis, la policia de la ciutat ha requisat 138 pastilles d'èxtasi, 17 monodosis de cocaïna, 23 monodosis de MDMA, quatre monodosis de ketamina i 300 grams de marihuana, així com 320 euros en efectiu. L’entrada es va fer amb agents d’assalt de la Unitat de Policia Administrativa i Seguretat, protegits amb cascs i armilles de protecció.

L'actuació policial s'emmarca en el Pla de Xoc de l'Ajuntament de Barcelona contra el fenomen dels pisos ocupats per a la compra-venda i consum de drogues, segons ha informat l’Ajuntament en una nota de premsa. Els tres detinguts han estat acusats d'un delicte contra la salut pública, i un d'ells compta també amb una ordre de detenció del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona per altres delictes, també relacionat amb el tràfic de drogues.

Els narcopisos i Ciutat Vella

Les actuacions de la policia de la ciutat, alguns cops amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, contra aquests pisos des d’on es ven la droga —sobretot heroïna i cocaïna- són habituals. Els narcopisos, pisos ocupats per bandes de narcos que s’aprofiten de la legislació vigent per complicar el seu desallotjament, s’han convertit en una plaga al districte de Ciutat Vella, ja sigui al barri del Raval com al del Gòtic.Creen inseguretat i degraden un barri pres també pels turistes i que s’ha convertit ja en la zona zero de la inseguretat a la ciutat de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari