ARA MATEIX

🔴 Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners

Tres detinguts en un operatiu internacional contra la plantació de marihuana a Maçanet

Els agents han intervingut la plantació gràcies a l'intercanvi d'informació entre l'ambaixada d'Espanya a Bucarest i la Direcció Contra el Crim organitzat de la policia d'aquest país
La Policia Nacional, a la plantació | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional ha detingut tres persones en un operatiu a escala internacional que ha permès desmantellar dues plantacions de marihuana a Maçanet de la Selva. Els agents de policia, de fet, ha pogut descobrir el grup —instal·lat a Maçanet— gràcies a les informacions que els ha proporcionat la policia romanesa. D'aquesta manera, doncs, la Policia Nacional ha acabat detenint un home i dues dones que cultivaven marihuana en una finca de 38.000 metres quadrats.

 

En aquest sentit, doncs, l'operatiu policial ha permès comissar 200 plantes de marihuana —de les quals una cinquantena mesuraven cap a 3 metres d'alçada—, a més de 8 quilos de cabdells de droga i 1.200 euros en efectiu. Cal destacar, així mateix, que l'home ja ha entrat a presó i la investigació apunta al fet que seria el capitost del grup.

 

Contactes amb la policia romanesa

És una de les notes més cridaneres del succés. El contacte permanent entre la Policia Nacional i la policia romanesa hauria permès concretar la detenció a Maçanet de la Selva. De fet, segons informa el CNP, gràcies a l'intercanvi d'informació entre l'ambaixada d'Espanya a Bucarest i la Direcció Contra el Crim organitzat de la policia d'aquest país, els agents van tenir coneixement de l'existència de la banda.

 

Imatge de la plantació intervinguda pels Mossos d'Esquadra a Maçanet de la Selva | CatalunyaDiari.cat

 

 

Dos d'ells han intentat fugir

I és que, finalment, també cal esmentar que dos dels detinguts van intentar fugir en detectar la presència policial a la seva finca. Tot i això, l'acció dels agents va resultar transcendental i la policia els va poder atrapar. Segons subratlla el CNP, la banda «tenia una especialització elevada» amb el tràfic de drogues.                                                                          

Finalment, només s'ha d'esmentar que aquesta no és la primera operació que els cossos policials duen a terme en aquesta zona. Girona, de fet, és un espai de proliferació constant de plantacions d'aquest tipus