Tres dones desapareixen amb pocs dies de diferència a Astúries

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil ja estan buscant Lorena, Paz i Concepción

Imagen de las tres mujeres desaparecizas, Paz, Lorena y Concepción, de izquierda a derecha
Una imatge de les tres desaparegudes, Paz, Lorena i Concepción, d'esquerra a dreta | SOS Desapareguts

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil està intentant localitzar tres dones, que han desaparegut amb molt poc temps de diferència a Astúries. Per ara, no es descarta cap hipòtesi sobre on podria estar el parador de les tres dones, a les quals es va veure per últim cop a Gijón, Avilés i Navia. 

Es tracta de Lorena, Concepción i Paz, que van desaparèixer amb menys d'un mes de diferència, si bé per ara no hi ha cap indici que permeti relacions les desaparicions. Tampoc se sap si es tracta de desaparicions forçades o voluntàries, encara que la cerca continua. 

Lorena Torres va desaparèixer a Gijón

El passat dijous 1 de març, va desaparèixer Lorena Torres, de 40 anys i veïna de Gijón. Alguns testimonis asseguren que la van veure per últim cop a la Bahia de la ciutat asturiana. El dia de la seva desaparició, portava un abric amb plomes de color verd, uns pantalons texans i unes botes. El seu cotxe va ser localitzat davant del restaurant Bellavista de la ciutat. 

 

Concepción Barbeira, va desaparèixer quan anava a treballar

Tan sols un dia després va desaparèixer una altra dona, Concepción Barbeira, després de sortir de la seva casa del municipi de San Adriano, Castrillón, per anar a treballar a l'hospital de San Agustín d'Avilés. Concepción fa 1,60 metres d'alçada, i té una complexió prima. El seu cotxe va ser localitzat hores després de la seva desaparició, a Santa María del Mar. Les portes del vehicle estaven obertes, i a dins els investigadors van trobar la seva bossa. 

 

Paz Fernández, desapareguda a Navia

Finalment, la tercera dona desapareguda és Paz Fernández, de la qual no se sap res des del passat 13 de febrer, quan va desaparèixer a Navia. Té 43 anys, fa 1,60 metres d'alçada, és prima i rossa, i se la va veure per últim cop al carrer de San Francisco del municipi asturià, al costat d'un restaurant amb el mateix nom. Quan va desaparèixer, Paz portava un vestit negre, i estava acompanyada pel seu gos, un Yorkshire que respon al nom de Bronco. 

Les autoritats volen tranquil·litzar la població

Tot i l'alarmisme que han generat aquestes successives desaparicions, des de la Delegació del Govern a Astúries han assegurat que darrere aquests successos no hi ha un grup criminal. «Entenem que no són provocades per l'actuació d'un grup de delinqüents i per això, d'alguna forma, no hi ha d'haver motiu d'alarma», han insistit. 

Per ara, la cerca de les tres dones es fa tant a escala terrestre com aeri o aquàtic, amb la participació de voluntaris de Protecció Civil i Bombers. El govern asturià, al mateix temps, ha volgut «traslladar tranquil·litat» a tota la població, especialment a «les dones», i ha insistit en la necessitat de confiar en els cossos policials implicats en la investigació.


Comentaris

envia el comentari