ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Tres exalumnes dels Jesuïtes de Sarrià denuncien presumptes abusos sexuals

Són les primeres denúncies dutes a terme per dones | La Companyia de Jesús a Catalunya es va entrevistar amb gairebé una vintena de persones en el marc de la investigació d'abusos en escoles

menors
Tres exalumnes dels Jesuïtes de Sarrià denuncien presumptes abusos sexuals | CatalunyaDiari.cat

Tres exalumnes de l'Escola Sant Ignasi de Barcelona van presentar al març denúncies davant dels Mossos d'Esquadra per presumptes abusos sexuals contra els Jesuïtes de Sarrià, que gestionen el centre, ha informat la policia catalana aquest dimarts.

El centre acumula demandes contra quatre docents

Segons ha publicat 'El Periódico' en exclusiva, dues de les exalumnes han adreçat les seves denúncies contra el sacerdot Lluís Tó —ja mort— per presumptes abusos durant la dècada dels 80 i el centre acumula demandes d'exalumnes contra quatre docents.

Dos exalumnes més del centre dels Jesuïtes van presentar denúncies contra Tó pels presumptes abusos la primera meitat de març d'aquest 2019.

La Companyia de Jesús a Catalunya es va entrevistar amb 19 persones

La Companyia de Jesús a Catalunya va informar a mitjan març en un comunicat que s'havia entrevistat amb 19 persones —de les quals 11 són homes i les altres vuit, dones— en el seu procés d'investigació d'abusos en escoles.

L'església, en entredit per les últimes revelacions de persones que asseguren haver estat víctimes d'abusos sexuals
La Companyia de Jesús a Catalunya es va entrevistar amb 19 persones | Cedida / Twitter @Tv3

En aquest procés, va aparèixer «el nom de set persones sobre les quals recauria alguna acusació d'abusos o de conductes impròpies», que van tenir lloc en diferents dècades i en quatre dels seus centres.

La persona més citada en les entrevistes va ser el pare Lluís Tó

Es dona el cas que la persona més citada en les entrevistes va ser el pare Lluís Tó, que el 1992 va ser condemnat a dos anys de presó i sis d'inhabilitació per abusos sexuals sobre una menor, i després va ser destinat a Bolívia.

En aquest sentit, una de les testimonis ha explicat que Tó la va convida unes 15 o 20 vegades al seu despatx, i que allí li ordenava asseure's a sobre d'ell, moment que aprofitava per fer-li carícies per sota la roba a l'espatlla i l'abdomen. 


Comentaris

envia el comentari