Tres narcos dominicans a presó després de trobar plantes de marihuana a Terrassa

Imatge d'una de les plantacions de marihuana a Terrassa.
Imatge d'una de les plantacions de marihuana a Terrassa. | CatalunyaDiari.cat

La Policia Nacional ha desmantellat una plantació de marihuana amb 1.081 plantes repartides en tres habitatges ocupats, dos a Terrassa i un altre a Rubí, tal com han informat en una nota de premsa la policia. A més de plantes, que conreaven amb l'ús fraudulent de l'electricitat, la policia ha trobat 34,5 quilograms en cabdells, màquines i documentació, i han detingut quatre persones -tres homes i una dona, els quatre de nacionalitat dominicana— per, presumptament, formar part d’un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, per un delicte contra la salut pública i també per defraudació del fluid elèctric.

Els narcos tenien dos cases ocupades per conrear marihuana

L'operatiu policial va arrencar el mes d’agost, a partir de diverses informacions de l'existència de plantacions de marihuana en dues cases ocupades de Terrassa, que malgrat no tenir subministrament elèctric, comptava amb aparells d'aire condicionat i d'altres que consumien electricitat. Els veïns van avisar a la policia en veure que alguna cosa no lligava.

Al cap de poques setmanes, la investigació de la Policia Nacional va permetre conèixer l'existència d'una altra casa ocupada amb el cultiu d'aquesta planta en una urbanització de Rubí, també usant fluid elèctric de manera fraudulenta, i estava gestionat pel mateix grup de persones, que eren experts narcotraficants de nacionalitat dominicana.

Els tres homes detinguts, a presó

La producció que obtenien la distribuïen per la comarca del Vallès Occidental i a altres punts de la demarcació de Barcelona. Quan van rebre l'autorització judicial i es van tenir tots els indicis, la policia va entrar a les tres cases ocupades, poden trobar tot aquest material que va servir per provar la relació dels tres homes i la dona en la xarxa de narcotràfic. Els quatre detinguts estaven molt ben organitzats i sabien perfectament quina era la seva missió en la banda.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a la presó provisional per als tres homes, pels múltiples antecedents i per la seva participació en la banda, i llibertat provisional per a la dona. Es dóna el cas que la xarxa que controlava la xarxa de narcopisos al Raval també eren de nacionalitat dominicana, com també els homes que van iniciar una guerra pel control de la droga a l'àrea metropolitana els darrers anys. Al Raval els Mossos van poder enviar a presó també els quatre homes que lideraven la xarxa. 


Comentaris

envia el comentari