URGENT

L'ATM fa marxa enrere i crea per sorpresa la T-Familiar

Tres persones detingudes i tres tones d'haixix confiscades al Vallès

L'acció de la Guàrdia Civil entra dins de l'Operació Perkunas

 

 

Tres tones d'haixix confiscades i tres persones detingues —dos espanyols i un anglès— són els resultats de l'operació policial que ha realitzat la Guàrdia Civil. El cos de seguretat espanyol ha desmantellat així una organització que es dedicava a la producció de marihuana a Llinar del Vallès, a la província de Barcelona. La ubicació s'ha descobert a partir del tràfic de droga que portaven a terme els investigats, qui traslladaven la mercaderia a diferents punts d'Espanya i d'Europa.

  

La informació sobre el procediment, ubicat dins de l'Operació Perkunas, ha estat entregada pel Ministeri de l'Interior, el qual ha confirmat la intervenció de 5.856 plantes de marihuana, amb més de 89 kilograms de la droga processada i 3.326 kilograms d'haixix, en la que representa una de les plantacions més grans d'aquestes substàncies a l'interior de Catalunya.

 

El sistema de producció i tràfic de drogues estava caracteritzat per l'ús de l'estratègia denominada com 'narcokupa', en la qual els detinguts utilitzaven naus industrials que es trobessin embargades pels bancs. D'aquesta manera, la seva producció es desenvolupa en espais teòricament inhabilitats, pel que es realitzava d'una manera menys sospitosa pels cossos de seguretat, que no consideraven haver d'investigar l'interior d'aquestes àrees.

 

La plantació de marihuana que s'ha confiscat al Vallès | Guàrdia Civil

 

Frau elèctric

El sistema 'narcokupa' també es caracteritza per la necessitat de realitzar frau elèctric per poder desenvolupar el procediment. En aquest sentit, en considera que els investigats podrien haver comès aquest delicte per valor de 430.000 euros en la seva producció, en la qual desenvolupaven la substància a l'interior de les naus, per després exportar-la a l'interior de palets d'aliments, que es traslladaven a diferents parts del país i del continent.

 

La plantació estava instal·lada en una àrea que abraçava l'extensió de quatre naus industrials, les quals eren comunicades per accessos i connexions que els membres de l'organització havien habilitat per poder treballar de tal manera que no fossin observats. La Guàrdia Civil ha informat que els aliments confiscats, que s'utilitzaven per amagar les substàncies, han estat entregats a Càritas de Llinar del Vallès.