El tribunal accepta com a prova l'ADN dels pantalons de la víctima d'agressió sexual a Manresa

La tieta i la mare de la víctima han testificat que la jove se sent atemorida pels agressors i que «els hi té pànic»

El tribunal de la secció 22 de l’Audiència de Barcelona ha acceptat incloure el testimoni dels dos perits que van practicar les proves d’ADN a la roba de la víctima que, presumptament, va patir una agressió sexual a Manresa el 2016. La declaració dels pèrits s'ha posposat fins al 16 de setembre, que serà la darrera sessió del judici, en què també les diferents parts presentaran les conclusions finals i els acusats tindran el darrer torn de paraules.

Als pantalons que duia la jove s'hi van trobar fluids de tres persones, entre les quals hi ha un dels acusats, D.D.R.L, que va estar 20 mesos en presó preventiva, i l'únic dels acusats que es va negar a sotmetre's a la prova. S'ha acceptat la declaració dels perits que el van analitzar que, inicialment, no va ser inclosa per un error de forma en el procés.

La família de la víctima declara que encara se sent atemorida

Aquest divendres també han testificat altres testimonis del cas, entre ells la tieta i la mare de la víctima, que asseguren que avui en dia la jove se segueix sentint amenaçada pels acusats. La primera ha explicat que l'endemà dels fets, la jove va arribar al migdia amb els pantalons tacats de sang i que no recordava res.  Les dues han coincidit en assegurar que, encara avui, la menor se sent atemorida pels presumptes violadors i que «els hi té pànic».

A més, la tieta ha explicat que arran d'un missatge de B.A.M.C., on li recriminava que s'hagués «tirat» a «10 persones» en una nit, van decidir anar a buscar la píndola de l'endemà. No va ser fins hores més tard que l'amiga li va explicar el que havia succeït.

La família de la víctima assegura que encara se sent atemorida | cedida

 

Un testimoni ha rebut amenaces per part d'un dels acusats i ha rectificat la seva declaració

Entre els testimonis d'aquest divendres hi havia un jove, que llavors era menor, que va assistir a la festa i ha explicat que en la seva primera declaració davant dels Mossos d'Esquadra, va mentir per por perquè B.A.M.C. l'hauria amenaçat de mort. El testimoni, que ha reconegut que havia estat parella de la jove abans dels fets, ha assegurat que  «abans d'aquest judici B.A.M.C m'ha insultat i amenaçat dos cops».

Els amics dels acusats ho neguen

Dos amics dels acusats, presents a la festa, també han declarat davant del tribunal aquest divendres i en tots dos casos han negat que es produís cap violació. La noia, que era major d'edat quan va succeir tot, ha dit que sí que és cert que l'amiga de la víctima va dir-los-hi que l'estaven violant, «però quan hi vam anar estava bé». Ha assegurat que va passar pràcticament tota l'estona amb els acusats i que només un d'ells, D.D.R.L, li hauria dit dies després que havia mantingut relacions «consentides» amb la víctima aquella nit.

L'altre amic que ha testificat havia estat a la festa i, segons havia declarat l'amiga de la víctima, els va dur en cotxe a ella, la víctima, B.A.M.C i M.P.T a casa d'aquest darrer. El testimoni ho ha negat i ha explicat que no va dur a B.A.M.C i que les noies no van pujar a casa de M.P.T. En aquest sentit, la mare de M.P.T, que també ha declarat,  ha corroborat que a casa seva no van pujar les noies. 

Els Mossos declaren perquè van considerar que no era abús, sinó agressió

exterior fabrica manresa violacio
Exterior de la fàbrica abandonada on, presumptament, va tenir lloc la violació múltiple | ACN
 

Aquest divendres també han declarat tres Mossos d'Esquadra que van participar en la investigació dels fets. Un d'ells ha explicat que quan la jove ho va denunciar van decidir elevar-los d'abús sexual a agressió en explicar ella que, malgrat dir-los que paressin, seguien penetrant-la. Aquest mateix agent ha explicat que a casa de B.A.M.C van trobar una pistola d'aire comprimit i ha assegurat que de la lectura dels missatges de la jove es desprèn «que tenia por».

Una altra de les agents, present a la primera declaració de la jove a la comissaria dels Mossos, ha esclarit que només es va prendre mostres d'ADN dels pantalons de la jove perquè la resta de la roba l'havien rentat. Pel que fa al tercer agent, ha dit que la víctima va declarar en dues ocasions davant dels Mossos perquè la primera declaració era incompleta.

  

Un dels acusats afirma que va ser «una festa normal»

A la sortida de la vista, M.A.R.T ha declarat davant dels mitjans de comunicació que aquella nit «no va passar res». El jove, a qui la fiscalia acusa d'abús sexual i amenaces per presumptament exhibir una pistola de fogueig, ha dit que  «vam estar bevent i fumant com en una festa normal, ni tan sols sabia què havia passat».

També et pot interessar...