YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El TSJC admet a tràmit la querella per desobediència contra el president Torra

La Fiscalia acusa el cap del Govern d'incomplir de manera «conscient i reiterada» les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) perquè retiri els llaços grocs

El TSJC admet a tràmit la querella per desobediència contra el president Quim Torra
El TSJC admet a tràmit la querella per desobediència contra el president Quim Torra | CEDIDA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat aquest dimarts que ha admès a tràmit la querella impulsada per la Fiscalia contra el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per un presumpte delicte de desobediència per la seva negativa inicial a retirar els llaços grocs i la pancarta per l'alliberament dels presos catalans del Palau de la Generalitat. 

Segons ha detallat el tribunal en el seu informe, el Ministeri Públic acusa el cap de Govern d'incomplir l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de forma «conscient, oberta i reiterada». Tot això, sota l'advertència que no fer-ho comportaria responsabilitats «administratives» o «penals». 

La Fiscalia va presentar la querella dimecres passat

El ministeri fiscal va interposar la demanda per desobediència contra Torra a instàncies de la JEC el dimecres passat . En el seu escrit, acusen el president de la Generalitat de «mantenir més enllà del termini fixat» els símbols que de «manera encoberta o simbòlica en forma de cartells, imatges, figures o fotografies» estaven obligats a retirar dels edificis de l'administració catalana. 

Quim Torra signant
Quim Torra ha confirmat que ha rebut la notificació de la querella | Twitter

Mantenint aquests símbols «de naturalesa ideològica i partidista», el cap de l'executiu català hauria incomplert el deure «de neutralitat i imparcialitat de les Administracions públiques». La Fiscalia considera que Torra no solament ha fet cas omís de les ordres donades per la Junta Electoral Central sinó que ha dut a terme «actes tendents a burlar-les». 

Podria ser inhabilitat dos anys

Si finalment fos declarat culpable d'un delicte de desobediència, Torra, a més rebre de la multa pertinent, podria ser condemnat a «la inhabilitació per exercir càrrecs públics des de sis mesos fins a dos anys». 

El president confirmava a les seves xarxes socials que havia rebut la notificació de la querella per desobediència i que l'havia signada. Titllant l'Estat «d'autoritari», afirmava que no tenia gens de por i que per la lluita per «la llibertat d'expressió, fins a les últimes conseqüències».


Comentaris

envia el comentari