URGENT

🚔 Màxima tensió a l'Hospitalet de Llobregat per un atracador atrinxerat

ÚLTIMA HORA

🚨 Els morts per coronavirus es disparen a Espanya amb 442 i 8.257 contagis més

El Tribunal Suprem descarta suspendre el judici del procés per les eleccions

El calendari previst continuarà sense alterar-se per les eleccions generals convocades pel 28 d’abril

Els presos durant la primera vista del judici de l'1-O

No se suspendrà el judici de l'1-O per la convocatòria d'eleccions pel 28 d'abril | CatalunyaDiari.cat
 

Recentment s’ha fet públic que Pedro Sánchez convocarà eleccions pel 28 d’abril. Aquesta decisió no afectarà el judici de l’1-0, que va començar aquesta setmana al Tribunal Suprem de Madrid. S’ha confirmat que tot i que l’actual president dissoldre les Càmeres per convocar eleccions, no afectarà el procés. Els magistrats de la Sala Penal descarten que la campanya i els comicis siguin motiu per suspendre les sessions, que ja estan programades i en marxa.

Segons han confirmat diverses fonts jurídiques a ‘Europa Press’ no es contempla aquesta possibilitat sobre la taula del tribunal. A més, la Llei d’Enjudiciament Criminal exposa al capítol cinc que les causes que poden suspendre un judici oral són: malaltia, l’absència d’un testimoni essencial o la necessitat de practicar diligències. Però en cap cas es recull la convocatòria d’eleccions com possibilitat per suspendre un judici.

Però, és una pràctica habitual que els jutges s’abstinguin de prendre decisions que puguin coincidir amb campanya electoral, com per exemple citar a un polític o una sentència sobre un partit i esperen a pronunciar-se després de les votacions. No és sap si aquest serà el cas, tot i que en un principi s’ha descartat, però qualsevol tribunal té el poder de suspendre un judici oral si és necessari.

El Tribunal Suprem hores abans de l'inici del judici contra els encausats pels fets de l'1-O
El judici no canviarà ni suspendrà el judici, ja que l'agenda ja està fixada | EFE

El judici compta amb els seus propis temps

Sembla que no s’ajornarà el judici perquè el calendari ja està acordat i compta amb els seus propis temps, deixant al marge el que passi a la política nacional. Les fonts judicials consultades per ‘Europa Pres’ remarquen que influiria més sobre la campanya suspendre el judici que continuar el procés amb normalitat.

Cal remarcar, que la intenció de la Sala Segona del Suprem ha estat, des de l’inici, acabar les sessions a finals d’abril o a principis de maig, per evitar coincidir amb les eleccions municipals i europees, la campanya de les quals començarà el 6 de maig. D’aquesta manera es volia agilitzar un judici on hi ha implicats presos. Si és necessari, per poder acabar el procés judicial a temps s’ampliarà a tota la setmana, dissabte inclòs, ja que ara únicament se celebrà els dimarts, dimecres i dijous.


Comentaris

envia el comentari