El Tribunal Suprem confirma la pena de dos anys de presó pel mosso que va ferir a l'orella un ciutadà a Can Vies

L'Audiència Provincial també va condemnar l'agent antiavalots a dos anys d'inhabilitació, que haurà de complir ara

Moment de la càrrega que va ferir al ciutadà a l'orella.
Moment de la càrrega que va ferir al ciutadà a l'orella. | ACN

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna contra un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra que va participar en una càrrega policial durant els aldarulls de Can Vies i en la qual va resultar ferit un home a l'orella. La fotografia es va fer famosa d'aquell desallotjament del maig de 2014 al barri de Sants. L'Audiència Provincial de Barcelona va condemnar l'agent a dos anys de presó i a dos anys d'inhabilitació però la seva defensa ho va recórrer al Tribunal Suprem que ara, i segons detalla la sentència a la qual ha tingut accés CatalunyaDiari.cat, confirma. L'agent té ara 30 dies per presentar un darrer recurs davant del Tribunal Constitucional.

Dos anys de presó i dos d'inhabilitació

En el moment del judici, el juliol de 2017, l'Audiència Provincial de Barcelona va considerar a l'agent ara condemnat, responsable d'un delicte de lesions, pel que li imposava una pena privativa de llibertat de dos anys i una accessòria d'inhabilitació especial per feina o càrrec públic relacionat amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat, de l'Administració autonòmica o local, també durant dos anys. La Generalitat de Catalunya va ser condemnada com a responsable civil subsidiari.

La defensa de l'agent condemnat havia demanat l'absolució per entendre que actuava emparat en la seva condició d'agent policial però el Tribunal Suprem creu que les proves que es van fer durant el judici van posar en relleu que la violència que va fer servir l'agent no era necessària per a l'ambient pacífic que hi havia a la plaça de Sants en el moment de la càrrega.

Pot evitar entrar a presó

Ara caldrà veure si la defensa de l'agent de la Brigada Mòbil presenta recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional o si pel contrari accepta la condemna i demana, com és habitual, la suspensió de la pena de privació de llibertat, fet que evitaria haver d'entrar a presó. El que sí que s'haurà de complir, segons fonts jurídiques, serà la inhabilitació quan la sentència sigui ferma. Fins al moment l'agent no ha estat apartat del cos ni tampoc es va obrir cap procediment administratiu intern arran d'aquest fet.

Les darreres setmanes diversos casos han arribat a judici relacionats amb les càrregues dels Mossos d'Esquadra durant les manifestacions posteriors al desallotjament de Can Vies.


Comentaris

envia el comentari