Un tribunal de Tailàndia confirma la pena de mort pel català Artur Segarra

Condemnat des del febrer de 2016 per l'assassinat de David Bernat a Bangkok

Imatge d'Artur Segarra amb les autoritats tailandeses
Imatge d'Artur Segarra amb les autoritats tailandeses | CatalunyaDiari.cat

La pena de mort per a Artur Segarra ha estat confirmada pel Tribunal d’Apel·lació de Tailàndia. El condemnat, natural de Terrassa, és acusat de l'assassinat de David Bernat, un enginyer i consultor de telecomunicacions originari de l’Albi, Les Garrigues, que residia a Bangkok.

Segarra es troba ingressat en una presó del país asiàtic des de la seva detenció el febrer de 2016 a Cambodja. L’home intentava fugir de les autoritats tailandeses, però va ser capturat i entregat a la justícia, que va finalitzar el procés contra el català en els últims dies.

Artur Segarra nega els càrrecs

Condemnat a mort pels càrrecs d'assassinat, segrest, robatori i destrucció de proves, entre altres delictes, Artur Segarra ha negat qualsevol acusació des del dia que va ser incriminat. Els fets es remunten el gener de 2016, quan es va dur a terme la desaparició de David Bernat.

Artur Segarra, acusat de la mort de David Bernat
Artur Segarra, condemnat per la mort de David Bernat | Getty Images

 

La policia i justícia tailandesa sostenen que Segarra va posar fi a la vida del català, esquarterant-lo, congelant les restes del seu cos i finalment llançant-lo per diverses zones del riu Chao Phraya, que passa per la capital tailandesa de Bangkok.

La investigació també va determinar que Bernat va ser extorsionat amb uns 900.000 euros, després de detectar que s'havien produït moviments bancaris fora del normal durant períodes anteriors i posteriors a la desaparició de l'enginyer lleidatà.

La desaparició de David Bernat

La família de David Bernat va denunciar la desaparició del seu familiar, després de no tenir cap novetat d'ells des del 20 de gener de 2016. L'1 de febrer d'aquell mateix any, un amic va posar-se en contacte amb la seva germana per informar-lo que no havia pogut contactar amb ell des de feia dies.

Les investigacions van apuntar llavors en direcció a Artur Segarra, que va ser reconegut per una parella d'espanyols quan es trobava sopant amb la seva parella en un restaurant localitzat a una província nord-oriental de Cambodja, país fronterer amb Tailàndia.

La pena de mort a Tailàndia

Tot i que la pena de mort a Tailàndia està reglada, el seu ús es troba inactius des de fa 14 anys. La darrera execució va tenir lloc l'any 2009, protagonitzada per dos narcotraficants que van ser condemnats a sotmetre's a la pena capital per injecció letal.

Tot i la seva situació, el Ministeri d'Afers Exteriors va decidir concedir una subvenció de 6.106 euros a Artur Segarra, en una mesura destinada a assistir a aquells espanyols presos a l'estranger que afrontin condemnes de pena de mort. La decisió va ser molt sonada i qüestionada pels dirigents polítics del Congrés dels Diputats.


Comentaris

envia el comentari