Troben un artefacte explosiu en un contenidor de Pamplona

Agents de la Policia Nacional han acordat la zona

La Policia Nacional va acordonar aquest passat dimarts, 27 de març, un carrer del barri de Mendebaldea de la ciutat de Pamplona, a Navarra, després de trobar un artefacte explosiu al costat d'un contenidor d'escombraries. 

Segons fonts policials, els fets van tenir lloc al voltant de les 15.00 hores, quan un ampli desplegament policial es va traslladar fins a un aparcament situat al carrer Manuel Iribarren, després que un veí de la zona els truqués, alertant d'un possible artefacte explosiu al costat d'uns contenidors.

Una granada a peu de carrer

Així doncs, ràpidament, i després de realitzar diversos avisos als serveis d'emergències de la ciutat, es van mobilitzar diversos furgons de la Policia Nacional fins a la zona del barri pamplonès. Tanmateix, i en tractar-se d'un suposat artefacte explosiu, també es va comptar amb la presència de diversos agents del TEDAX, és a dir, Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius. 

Afortunadament, i després de realitzar les comprovacions pertinents, els agents van constatar que el què semblava ser un artefacte explosiu era una antiga granada inerta, és a dir, que no hi havia perill d'explosió. 

Es tractava d'un tipus de granada en forma de morter que podria haver estat adquirida per un col·leccionista o haver-se venut en una botiga d'antiguitats.

Un objecte de col·leccionista sense perill

Tanmateix, i segons publica 'Navarra.com', el més probable és que el propietari de l'objecte s'hagués desfet de l'artefacte llançant-lo a les escombraries, una opció que els agents encara estan investigant. 

Així doncs, i després de comprovar que era un artefacte explosiu inert sense cap risc real d'explosió, els serveis d'emergències i agents de policia van procedir a la retirada de la cinta que acordonava la zona del barri de Mendebaldea de Pamplona.


Comentaris

envia el comentari