rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

🔴 Cues de més d'11 km a l'AP-7 al Vallès per un accident

Troben un artefacte de la Guerra Civil durant unes obres al centre de Sant Feliu de Guíxols

El treballador que ha trobat l'objecte explica que «m'he trobat moltes coses en aquesta feina però mai res així»
L'artefacte localitzat pels Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | Mossos d'Esquadra

 

Troballa d'allò més inesperada a Sant Feliu de Guíxols. Les obres de remodelació del passeig Rius i Calvet de la localitat del Baix Empordà s'han hagut d'aturar durant unes hores a causa del descobriment d'un artefacte de la Guerra Civil espanyola mentre es duien a terme les obres. 

 

L'alerta, d'altra banda, l'hauria donat un dels treballadors de l'espai al punt de les onze del matí d'aquest dimarts, 17 d'abril. En obrir una rasa, l'home hauria trobat l'artefacte i la direcció de l'obra no ha dubtat en donar l'avís als Mossos d'Esquadra. 

 

«Pensàvem que era un tub d'aigua, però ha resultat ser un explosiu»


Ha estat la revelació del treballador que ha trobat l'artefacte, Francisco Romero, just després de la troballa. Mentre explicava que normalment van molt «alerta» amb la seva tasca, l'home ha relatat: «Al principi he pensat que era un tub d'aigua antic però després quan l'hem acabat de descobrir amb la mà, hem vist que era un explosiu». 

 

«M'he trobat moltes coses en aquesta feina però mai res així. És una experiència nova», ha explicat el mateix Romero, mentre sostenia que encara estava sorprès per la seva darrera troballa. 

 

Agent del TEDAX, en una imatge d'arxiu   | CME

 

L'avís a la policia, immediat 

El grup de suport als Mossos especialitzat en desactivació d'explosius dels Mossos d'Esquadra, els TEDAX-NRBQ, han acudit ràpidament a l'emplaçament de Sant Feliu de Guíxols. 

 

Instants abans, de fet, la direcció de l'obra havia donat l'avís a l'Ajuntament i als Mossos d'Esquadra, i aquests últims s'han encarregat ràpidament de tallar els accessos a la zona —entre la Rambla del Portalet i fins a l'altura del Monestir— per prevenir una hipotètica explosió de l'artefacte. 

 

Finalment, els experts en desactivació del cos policial català han optat per endur-se el projectil de la zona, fins a un espai segur on es pogués desactivar sense afectacions. La normalitat s'ha restablert al punt de les dues del migdia, tres hores després, quan els Mossos han marxat amb l'explosiu de la zona. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris