Troben a Austràlia els cadàvers de quatre nens i tres adults que havien estat tirotejats

Podria tractar-se del tiroteig massiu més gran al país oceànic en els darrers 22 anys

La policía australiana encontró siete cadáveres con múltiples heridas de bala
La policia australiana va trobar set cadàvers amb múltiples ferides de bala | EFE

 

La policia australiana va trobar el passat divendres en una propietat rural del sud-oest del país els cadàvers de set persones, quatre nens i tres adults, amb múltiples ferides de bala. De moment, les forces policials no han volgut comentar la possibilitat que es tracti d'un assassinat-suïcidi, però per ara no estan buscant cap sospitós.

  

  

  

Una trucada telefònica, de qui no s'ha volgut donar a conèixer la identitat, va alertar la policia dels fets. En arribar al lloc, van trobar els cadàvers i dues armes a una propietat d'Osmington, un poble de menys de 700 habitants a prop de la ciutat turística de Margaret River. A l'exterior de l'edifici, on residien totes les víctimes, es van trobar dos cossos, mentre la resta estava a l'interior de l'immoble.

«Aquesta devastadora tragèdia sens dubte tindrà un impacte que durarà molt temps en les famílies afectades, en tota la comunitat i, en particular, en les comunitats locals del nostre sud-oest», ha lamentat el comissionat de Policia de l'estat d'Austràlia Occidental, Chris Dawson.

Més risc de tirotejos a les zones rurals

Els fets d'Osmington podrien ser el pitjor tiroteig massiu a Austràlia des que un pistoler solitari matés 35 persones a l'estat de Tasmània l'any 1996. Aquest succés va fer que el país oceànic endurís els seus controls d'armes, que han estat molt aclamats per altres països i han esdevingut tot un èxit.

No obstant això, segons la legislació australiana, els agricultors poden tenir en la seva possessió armes de foc perquè tenen una necessitat legítima d'utilitzar-les per matar plagues i depredadors salvatges o animals malalts o ferits. Per contra, els rifles automàtics i semiautomàtics i les escopetes estan prohibides en la propietat pública.

Per aquest motiu, com explica la presidenta del grup de pressió de Gun Control Austràlia, Samantha Lee, «les àrees rurals i regionals són particularment vulnerables a aquest tipus de tragèdies, a causa de la combinació d'aïllament, de vegades penúries mentals o financeres i un fàcil accés a les armes de foc».

«Encara que els detalls d'aquesta tragèdia encara estan per sortir a la llum, Austràlia té una història tràgica d'una major taxa de morts per armes de foc en les zones rurals», afegeix.


Comentaris

envia el comentari